Amfipoli News: Μπουγάτσα

Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Μπουγάτσα

 


Υλικά.

1 πακέτο φύλλο Βηρυτού.

1 πακέτο βούτυρο 250 γρμ.

1κουτί ζαχαρούχο.

2 1/2 γάλα…μετρημένο με το κουτί από το ζαχαρούχο.

1 βανίλια.

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βούτυρο, παίρνουμε ένα ένα φύλλο και μ’ ένα πινέλο το αλείφουμε με το βούτυρο το διπλώνουμε σαν ακορντεόν…και το βάζουμε σε καλά βουτυρωμένο πυρέξ.

Τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς (ανάλογα το φούρνο φυσικά) έως ότου πάρει χρυσό χρώμα.

Έχουμε ανακατέψει καλά τα δύο γάλατα και την βανίλια, βγάζουμε το πυρέξ και ρίχνουμε μέσα το μίγμα με τα γάλατα. Ξαναβάζουμε το πυρέξ στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πήξει το γάλα περίπου 20 λεπτά.

Το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη κανέλα και έτοιμο να το απολαύσουμε

Υ.Γ. Πυρέξ είναι 24×40.

Η Συνταγή είναι από Ρια Μαρινη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου