Amfipoli News: Σαν σήμερα έφυγε ο Steve Jobs σε ηλικία 56 χρόνων, μετά από πολυετή πάλη με τον καρκίνο

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Σαν σήμερα έφυγε ο Steve Jobs σε ηλικία 56 χρόνων, μετά από πολυετή πάλη με τον καρκίνο

 


Στις 6 Οκτωβρίου 2011, ο συνιδρυτής της Apple Steve Jobs πεθαίνει σε ηλικία 56 χρονών στο σπίτι του στο Palo Alto της Καλιφόρνια. Η επίσημη αιτία θανάτου του ήταν η ανακοπή αναπνοής που προήλθε από το σπάνιο είδος καρκίνου που είχε στο πάγκρεας. Ο Jobs είχε διαγνωστεί με καρκίνο 8 χρόνια νωρίτερα ενώ επίσημα αποχώρησε από την θέση του CEO της εταιρείας τον Αύγουστο του 2011.

Με όλα αυτά που έχουν γραφτεί για τον μεγάλο άντρα της Apple από την στιγμή του θανάτου του και έπειτα ειλικρινά είναι αδύνατο να κάνουμε μια περίληψη σε ένα μόνο μικρό άρθρο. Για εμάς ένα από τα πιο αξιοσημείωτα στοιχεία σχετικά με το θάνατο του ήταν το πόσο πολλά σήμαινε αυτός ο άνθρωπος για πάρα πολλούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

 Πέθανε δισεκατομμυριούχος σε ηλικία 56 ετών από καρκίνο στο πάγκρεας. Και τα τελευταία του λόγια (Steve Jobs) σε κάνουν να σκεφτείς το νόημα της ζωής:. "Τελικά, ο πλούτος είναι απλά ένα γεγονός της ζωής που έχω συνηθίσει. Αυτή τη στιγμή, όταν ξαπλώνω στο άρρωστο κρεβάτι μου αναπολώντας όλη μου τη ζωή, συνειδητοποιώ ότι όλη η αναγνώριση και ο πλούτος που διαθέτω είναι ανούσια και στερούνται του υψηλότερου νοήματος μπροστά στον επικείμενο θάνατο.

Χαρίστε στον εαυτό σας ένα καλό. και να σέβεσαι τους άλλους. Όσο μεγαλώνουμε, τόσο πιο έξυπνοι γινόμαστε, και σταδιακά συνειδητοποιούμε ότι ένα ρολόι $30 και ένα ρολόι $300 την ίδια ώρα. Είτε έχουμε πορτοφόλι $30 είτε πορτοφόλι $300, και τα δύο έχουν το ίδιο χρηματικό ποσό.

Είτε οδηγούμε αυτοκίνητο $150.000 είτε αυτοκίνητο $30.000, ο δρόμος και η απόσταση είναι ίδια, φτάνουμε στον ίδιο προορισμό.

300 τετραγωνικά ή 3000 τετραγωνικά σπίτι στο οποίο ζούμε, εξίσου μόνος. Η αληθινή εσωτερική σου ευτυχία δεν προέρχεται από τα υλικά πράγματα αυτού του κόσμου.

Αν πετάξεις με αεροπλάνο πρώτης θέσης ή οικονομίας και πέσει το αεροπλάνο, πηγαίνεις μαζί του. Λοιπόν... Ελπίζω να συνειδητοποιείς ότι το να έχεις φίλους ή κάποιον να μιλήσεις είναι αληθινή ευτυχία! Πέντε αδιαμφισβήτητα γεγονότα: Μην τρέφετε την επιθυμία να είστε πλούσιοι στα παιδιά σας. Μεγαλώστε τα για να προσπαθήσουν να είναι ευτυχισμένοι. Έτσι όταν μεγαλώσουν, θα γνωρίζουν την αξία των πραγμάτων, όχι την τιμή.

"Τρώτε το φαγητό ως φάρμακο. Διαφορετικά, θα πρέπει να τρώτε φάρμακα ως τροφή. " Αυτοί που σε αγαπούν δεν θα σε αφήσουν ποτέ, ακόμα κι αν έχουν 100% λόγους να σε εγκαταλείψουν. Αυτός ή αυτή θα βρίσκει πάντα έναν λόγο να είναι δυνατός και να μην σε αφήσει.

Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του να είσαι άνθρωπος και του να είσαι άνθρωπος. Αν θες να πας γρήγορα, πήγαινε μόνος σου! Μα αν θες να πας μακριά, πηγαίνετε μαζί!


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου