Amfipoli News: Ψωμί χωρίς ζύμωμα…

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Ψωμί χωρίς ζύμωμα…

 


Υλικά

800 γρ αλεύρι κοσκινισμένο
600 ml χλιαρό νερό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κ.σ αλάτι
1 πακέτο ξηρή μαγιά (7 γρ.)
Μια πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο και το αλάτι.Χωριστά ενεργοποιούμε τη μαγιά με λίγο νερό,ζάχαρη και 1 κ.σ.Αλεύρι. Το ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι και ρίχνουμε λίγο νερό ανακατεύοντας με μια ξύλινη σπάτουλα.
Όταν όλα ανακατεύεται καλά σε μία ζύμη μαλακή κολλώδης. Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και περιμένω να διπλασιαστεί σε όγκο.
Στη συνέχεια το αδειάζω σε μια πλούσια αλευρωμένη επιφάνεια, το πασπαλίζω ελαφρά με αλεύρι και το διπλώνω από τέσσερα τοιχώματα καθώς διπλώνεται σε ένα φάκελο, το σκεπάζω με το μπολ και περιμένω άλλα 30 λεπτά.
Σε αυτό το διάστημα έβαλα μια πυρεξ κατσαρόλα στο φούρνο στους 220 βαθμούς.

Η κατσαρόλα πρέπει να ζεσταθεί καλά.
Αφαιρούμε προσεκτικά και μεταφέρουμε τη ζύμη μέσα της (αν είναι πολύ χαλαρή την πασπαλίζουμε με αλεύρι και ξαναδιπλώνουμε όπως περιγράφεται παραπάνω.
Την χάραξα από πάνω με ένα κοφτερό μαχαίρι, το έκλεισα με το καπάκι και το έψησα για 30 λεπτά περίπου στους 220 βαθμούς.
Στη συνέχεια χαμηλώνουμε στους 200 και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Ελέγχω την ετοιμότητά του με ένα ξύλινο σουβλάκι.
Καλό είναι να περιμένετε να κρυώσει πριν το κόψετε.

Καλή Επιτυχία

xrysoskoufaki.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου