Το κρύο θέλει καλοπέραση.
Φλαούνες (εκτός Κύπρου, εκτός εποχής και χωρίς κυπριακό τυρί, αν επιτρέπεται.)
Υλικά για 30 φλαούνες
Για τη ζύμη
1 κιλό αλεύρι σκληρό
2 φακελάκια μαγιά (διαλυμένη σε μισό φλιτζάνι γάλα χλιαρό και 3 κουταλάκια ζάχαρη)
1 φλιτζάνι περίπου χλιαρό γάλα
1 φλιτζάνι λάδι
2 κουταλιές ζάχαρη
Λίγο αλάτι
3 αυγά
Για τη γέμιση
1 φακελάκι μαγιά (διαλυμένη σε μισό φλιτζάνι γάλα χλιαρό και 3 κουταλάκια ζάχαρη)
¾ φλιτζανιού αλεύρι
800 γρ γραβιέρα τριμμένη ή άλλο παραπλήσιο τυρί λίγο πικάντικο
400 γρ ανθότυρο
3 αυγά
Δυόσμος
Ενάμισι κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Ρίχνουμε τη μαγιά αφού φουσκώσει στο αλεύρι και ανακατεύουμε με το αλεύρι. Στη συνέχεια το αλάτι, τη ζάχαρη και κατόπιν προσθέτουμε το λάδι και τα αυγά και τελευταίο το γάλα, όσο χρειαστεί για να γίνει μια ζύμη όπως του ψωμιού.
Αφήνουμε τη ζύμη σε μια σακούλα και ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Με την ανεβασμένη μαγιά ζυμώνουμε ένα μαλακό ζυμαράκι με το αλεύρι.
Στη συνέχεια ζυμώνουμε αυτό το ζυμάρι με τα τυριά και το δυόσμο και προσθέτουμε τα αυγά και το μπέικιν πάουντερ.
Ανοίγουμε μικρά φύλλα περίπου 16 εκ. Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση στο κέντρο και διπλώνουμε. Αλείφουμε από πάνω με λίγο αυγό και γάλα και ρίχνουμε σουσάμι.
Ψήνουμε σε φούρνο χωρίς αέρα στους 165 βαθμούς.για 30
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου