Amfipoli News: Λικέρ κανέλλας

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Λικέρ κανέλλας



Φτιάξτε το φίλοι μου και θα με θυμηθείτε,υπέροχη γεύση,τέλειο χρώμα!!

Οι περισσότεροι έχουν την συνταγή,αλλά σας την ξαναβάζω για τα νεα μέλη.

Συνταγή

1 λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί

500 γρ.ζάχαρη

3 ξυλάκια κανέλλας

6-8 καρφακια γαρύφαλλο

2-3 κόκκους μπαχαρι

2 μικρά φύλλα αρμπαροριζα (εαν έχετε)



Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε μια κατσαρόλα. Μόλις αρχίζει να βράζει,χαμηλώνουμε στην πιο μικρή θερμοκρασία,ξαφριζουμε λίγο τον αφρό και το αφήνουμε για 15 λεπτά. Μετά αφαιρούμε απο την εστία,σκεπάζουμε με το καπάκι και το ξεχνάμε για 24ώρες,να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματα τους. Την επόμενη μέρα,σουρώνουμε και αποθηκεύουμε σε γυάλινα μπουκάλια.

Βάσω Γεροδήμου-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου