Amfipoli News: Σπανακοτυρόπιτα με εύκολο σπιτικό φύλλο για αρχάριες

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Σπανακοτυρόπιτα με εύκολο σπιτικό φύλλο για αρχάριες

 


Συστατικά

1100 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

 700 ml νερό

 Αλάτι

 3 κουταλιές ξύδι

 250 γρ βούτυρο

 750 γρ σπανάκι

 Αλάτι-Πιπέρι

 4-5 αυγά

 3 κουταλιές λάδι

 200 γρ φέτα

Οδηγίες

Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι σε ένα μπολ και κάνουμε μία λακούβα.

Ρίχνουμε το νερό, αρκετό αλάτι, το ξύδι και ανακατεύουμε.

Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι να γίνουν ζύμη.

Το χωρίζουμε σε δύο μέρη και τα ανοίγουμε σε φύλλα σε αλευρωμένη επιφάνεια.

Απλώνουμε λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη και τα τυλίγουμε όπως σας δείχνουμε.

Τα βάζουμε σε αλευρωμένα πιάτα και τα αφήνουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο.

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για την γέμιση.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια τα ανοίγουμε τα ζυμάρια σε φύλλα.

Τοποθετούμε το ένα φύλλα σε λαδωμένο ταψί 36 εκατοστών και αλείφουμε λιωμένο βούτυρο.

Απλώνουμε την γέμιση και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο.

Βουτυρώνουμε ελαφρώς.

Προαιρετικά βάζουμε φέτα περιμετρικά και διπλώνουμε τις άκρες.

Βουτυρώνουμε και κόβουμε σε κομμάτια.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.


foodaholics.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου