Amfipoli News: ΣΠΈΣΙΑΛ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΎΡΕΚΟ ΚΑΝΤΑΙΦΙ!

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

ΣΠΈΣΙΑΛ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΎΡΕΚΟ ΚΑΝΤΑΙΦΙ!

 


ΣΥΝΤΑΓΉ:

 Έβρασα πρώτα το ΣΙΡΌΠΙ:

700 γρ ζάχαρη,

400ml νερό,

2 κ.σ.γλυκοζη,

μια φλούδα λεμονιού με την σάρκα του για 5 λεπτά.

Το κατέβασα και το άφησα να κρυώσει.       

Έλιωσα 250 γρ βούτυρο καλό αγελαδινό.        

Έκανα την ΚΡΕΜΑ:

Έβαλα 1 λίτρο γάλα με 100 γρ ζάχαρη να ζεσταθεί.  

  Σε ένα μπολ έσπασα μέσα 4 αυγά έριξα μέσα 1 βανίλια και τα χτύπησα με το σύρμα.

Συνέχισα έριξα 100 γρ σιμιγδάλι χοντρό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι. Τα ανακάτεψα!

Πήρα λίγο γάλα από αυτό που ζέστανα και έριξα στο μίγμα τον αυγών. Ανακάτεψα καλά.

Και τέλος το έριξα στο ζεστό γάλα ανακάτεψα μέχρι να πήξει.

Την κατέβασα και έριξα μέσα 50 γρ βούτυρο ανακάτεψα και την μετέφερα σε μπολ.

Την σκέπασα καλά με διάφανη μεμβράνη.    

Άνοιξα ένα πακέτο Καντάιφι σε ένα ταψί.

Και το άνοιξα καλά όλες τις ίνες του.     

Βουτυρωσα καλά το πυρέξ μου(28ν).    

Εβαλα το μισό Καντάιφι σε ένα μπολ.

Έριξα μέσα το μισό λιωμένο βούτυρο.

Τα ανακάτεψα καλά να μουσκεψει καλά το Κανταιφι.

Έβαλε το Καντάιφι στο πυρέξ. Το ισιωσα καλά.

Έριξα πάνω του την κρέμα. Έφτιαξα την ίδια διαδικασία και για το υπόλοιπο Καντάιφι και το έβαλα πάνω στην κρέμα, Το πάτησα με το χέρι να είναι ευθεία.     

Άναψα τον φούρνο στους 180 β να προθερμανθει και έβαλα το πυρέξ μου στην προτελευταία σχάρα αντιστάσεις και το εψησα μέχρι να κοκκινησει.

Μόλις το έβγαλα το σιροπιασα σιγα-σιγα με το κρύο δεμένο σιρόπι!

ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου