Amfipoli News: Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης

 


ΥΛΙΚΑ

1 λίτρο γάλα

200γρ ζάχαρη κρυσταλλική

120γρ σιμιγδάλι ψιλό

10γρ κορν φλάουρ

2 βανίλιες

10 φύλλα κρούστας

250γρ βούτυρο

Για το πασπάλισμα

Ζάχαρη άχνη

Κανέλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και το κορν φλάουρ. Μόλις βράσει το γάλα, αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες. Τοποθετούμε το μίγμα μας σε ένα μπολ και αφού βάλουμε στην επιφάνειά του μεμβράνη, το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 1 ώρα.

Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε 2 φύλλα κρούστας, τα οποία τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο. Στο κέντρο του φύλλου κρούστας βάζουμε περίπου το 1/5 από το μίγμα μας και τυλίγουμε σε φάκελο, βουτυρώνοντας όλες τις επιφάνειες καθώς το κλείνουμε.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 oC σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, μέχρι να ροδίσουν οι μπουγάτσες μας.

Αφήνουμε τις μπουγάτσες να κρυώσουν και τις πασπαλίζουμε στη συνέχεια με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.

Δείτε την εκτέλεση της Συνταγής εδώ:

Η Συνταγή είναι από το κανάλι Pastry Designs

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου