Συστατικά
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
¼ φλιτζάνι νερό
½ φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
Μια πρέζα αλάτι (για να εξισορροπηθεί η γλύκα)
Πώς να φτιάξετε συνταγή καραμέλας 6 λεπτών
Ξεκινήστε απλά: Σε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους, με βαρύ πάτο, συνδυάστε την κρυσταλλική ζάχαρη και το νερό. Βεβαιωθείτε ότι η ζάχαρη είναι ομοιόμορφα υγρή.
Ζεσταίνουμε: Τοποθετήστε το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφήνουμε τη ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς χωρίς να ανακατεύουμε. Αντισταθείτε στην επιθυμία να ανακατέψετε καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει κρυστάλλωση της ζάχαρης.
Παρατηρήστε την αλλαγή: Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, παρακολουθήστε προσεκτικά το σιρόπι. Θα αρχίσει να βγάζει φυσαλίδες μετά από ένα ή δύο λεπτά. Οι φυσαλίδες θα γίνουν μεγαλύτερες και στη συνέχεια μικρότερες καθώς το νερό εξατμίζεται.
Αναζητήστε τη Χρυσή Απόχρωση: Μετά από 4-5 λεπτά, το σιρόπι θα γίνει ένα όμορφο κεχριμπαρένιο χρώμα. Αυτό είναι το στάδιο καραμέλας στο οποίο στοχεύετε.
Ψύξτε: Αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά. Ρίχνουμε σιγά σιγά την παχύρρευστη κρέμα ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Να είστε προσεκτικοί, καθώς το μείγμα θα φουσκώσει έντονα.
Προσθέστε γεύσεις: Ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας και μια πρέζα αλάτι μέχρι να έχετε μια λεία, μεταξένια καραμέλα.
Σερβίρετε και εντυπωσιάστε: Περιχύστε με παγωτό, τηγανίτες ή οποιοδήποτε επιδόρπιο της επιλογής σας. Απολαύστε την απολαυστική γεύση της σπιτικής σας καραμέλας 6 λεπτών!
Συμβουλές ειδικών :
Σημασία επιλογής τηγανιού : Η χρήση ανοιχτόχρωμου ταψιού μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε την αλλαγή χρώματος πιο εύκολα.
Πρώτα η ασφάλεια : Η καραμέλα μπορεί να καεί γρήγορα και είναι εξαιρετικά ζεστή. Να είστε πάντα προσεκτικοί.
Δυστυχήματα κρυστάλλωσης : Αν παρατηρήσετε ότι η ζάχαρη κρυσταλλώνει στα πλαϊνά του τηγανιού, βουρτσίστε το με ένα βρεγμένο πινέλο ζαχαροπλαστικής.
Τα μυστικά πίσω από την τέλεια καραμέλα 6 λεπτών :
Η αναλογία ζάχαρης-νερού : Ο συνδυασμός ζάχαρης και νερού είναι ζωτικής σημασίας. Το πολύ νερό μπορεί να αραιώσει την καραμέλα, ενώ το πολύ λίγο μπορεί να προκαλέσει κάψιμο.
Συνεχής επαγρύπνηση : Είναι απαραίτητο να έχετε άγρυπνο μάτι. Η μετάβαση από το διαυγές σιρόπι στην κεχριμπαρένια καραμέλα μπορεί να είναι γρήγορη.
Έλεγχος θερμοκρασίας : Βεβαιωθείτε ότι ο καυστήρας σας διατηρεί σταθερή μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Πολύ ζεστό και κινδυνεύετε να καείτε. πολύ χαμηλό και δεν θα καραμελώσει σε 6 λεπτά.
Προτάσεις σερβιρίσματος :
Decadent Breakfast : Περιχύστε με βάφλες, τηγανίτες ή γαλλικό τοστ και πασπαλίστε με φρέσκα μούρα.
Ώρα για επιδόρπιο : Βελτιώστε τη γεύση των μπράουνις, των cheesecakes ή των πουτίγκων προσθέτοντας μια στρώση καραμέλας.
Ενισχυτικό ροφήματος : Προσθέστε μια κουταλιά στον καφέ ή τη ζεστή σοκολάτα σας για μια καραμέλα.
home-recipe.fatipost.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου