Amfipoli News: Σάντουιτς «τσέπης»

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Σάντουιτς «τσέπης»

 


  Σάντουιτς "τσέπης "όπως το ονομάζουν στη Βουλγαρία. Τα λατρεύω, τα έτρωγα πολύ όταν ήμουν μικρή στο σχολείο και τώρα τα φτιάχνω στην κορούλα μου 1ο Δημοτικό.

Υλικά: 

400 μλ χλιαρό νερό

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 κ.γ  ζάχαρη

1/2 κ.γ αλάτι

100 μλ σπορέλαιο και λίγο ακόμα για το άλειμμα μετά 

700/800 γρ αλεύρι

   Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά τη ζάχαρη και τα 200 ml από το νερό. Αφήνουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό το σπορέλαιο ανακατεύομαι και βάζουμε λίγο από το αλεύρι με το αλάτι. 

Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε σιγά-σιγά και το υπόλοιπο αλεύρι. (εμένα μου πήρε ακριβώς 770γρ) . Η ζύμη πρέπει να είναι μαλάκια και να μην κολλάει στα χέρια. 

Βάζουμε τη ζύμη σε μπολ που έχουμε λαδώσει τη  σκεπάζουμε με μεμβράνη και μία πετσέτα και αφήνουμε να  φουσκώσει για 1 ώρα.  

Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη την κόβουμε σε 10 κομμάτια τα κάνουμε μπάλες και μετά φτιάχνουμε πιτούλες από 22 έως 25 πόντους . 

Λαδώνουμε την πίτα διπλώνουμε ( μισοφέγγαρο) ξανά λαδώνουμε και διπλώνουμε άλλη μία φορά  και τα βάζουμε σε ένα ταψί  πάνω σε χάρτη ψησίματος και τα σκεπάζουμε με πετσετούλα για 20 με 25 λεπτά για να φουσκώσουν. 

Από πάνω με ένα πινέλο τα αλείφω με  κρόκο ανακατεμένο με λίγο γάλα.  

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160/170 βαθμούς ώσπου να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα . Περίπου 20 λεπτά η ανάλογα από το φούρνο. 

 Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα σκεπάζουμε με μία πετσετούλα και τη ψεκάζουμε με λίγο νερό και αφήνουμε  για 10-15 λεπτά.

 Anna Kassandra - ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου