Υλικά
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 μικρά αυγα
1 κρεμμυδι
Ντοματα 1
Μπαγιατικο Ψωμι Ψίχα από 3 φέτες
Φρυγανιά 1 ποτηράκι του κρασιού
Μαιντανος 1-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
Δυοσμος 1 κουταλάκι του γλυκού
Ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
Ελαιολαδο 1 κουταλιά της σούπας
Ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
Πιπέρι Κατά βούληση
Αλατι Κατά βούληση
Για το τηγάνισμα
Σπορέλαιο Αρκετό
Τα παιδιά λατρεύουν τα κεφτεδάκια και σήμερα σας έχουμε την καλύτερη συνταγή για μαμαδίστικα κεφτεδάκια. Αυτά τα κεφτεδάκια έχουν ένα υλικό έκπληξη που τα κάνουν αφράτα και ζουμερά και τα παιδιά σίγουρα θα τα λατρέψουν.
Επίσης μπορείτε να τα ψήσετε και στον φούρνο σε ένα ταψί με λαδόκολλα για να τα κάνετε πιο υγιεινά. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με ρύζι, ριζότο, πατάτες φούρνου ή και πατάτες τηγανιτές και σίγουρα θα κάνετε ένα γεύμα ανάρπαστο. Το μυστικό υλικό είναι το ξύδι που τους κάνει πιο αφράτους.
Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, τα αυγά, το τριμμένο κρεμμύδι, την τριμμένη ντομάτα, την ψίχα από 3 φέτες ψωμί το οποίο το έχουμε μουλιάσει και το έχουμε στραγγίξει καλά με τα χέρια μας, την φρυγανιά, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον δυόσμο, το ξύδι, το ελαιόλαδο, την ρίγανη, το πιπέρι και το αλάτι.
Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μας, σκεπάζουμε την ζύμη με μία πλαστική μεμβράνη και βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο σκεπασμένη για 30 λεπτά. Στην συνέχεια πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα σε καυτό σπορέλαιο.
Tips για τα κεφτεδάκια με υλικό έκπληξη που τα κάνει αφράτα και ζουμερά
Το μυστικό υλικό είναι το ξύδι που τους κάνει πιο αφράτους.
Κατερινα Μαδικα - ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου