Amfipoli News: Συνταγή γλυκοπατάτας

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Συνταγή γλυκοπατάτας

 


Συστατικά:

2 γλυκοπατάτες μεσαίου μεγέθους

1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι

Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση

2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα

Μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένα αμερικάνικα καρύδια

Ένα τέταρτο φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου

Μισό κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 

Κατευθύνσεις:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.

Τοποθετήστε μια γλυκοπατάτα ανάμεσα σε ξυλάκια για να σταθεροποιηθεί και να οδηγήσετε το μαχαίρι. Κάθε μισή ίντσα κατά μήκος της γλυκοπατάτας, κομμένη σε όλη τη διαδρομή ή μέχρι το μαχαίρι να χτυπήσει τα ξυλάκια. (Τα ξυλάκια θα σας βοηθήσουν να μην κόψει το μαχαίρι στη γλυκοπατάτα.) Επαναλάβετε με τις πατάτες δύο πιάτων.

Αλείψτε τις πατάτες με φυτικό λάδι. Τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψί και αλατοπιπερώνουμε για γεύση.

Ψήστε τις γλυκοπατάτες για 30 έως 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

Βγάζουμε τις γλυκοπατάτες από το φούρνο και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 230°C.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί το λιωμένο βούτυρο, την αλεσμένη κανέλα, τα ψιλοκομμένα καρύδια, το σιρόπι σφενδάμου, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι kosher. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν.

Ρίξτε το μείγμα του σιροπιού σφενδάμου πάνω και ανάμεσα στις ψημένες φέτες γλυκοπατάτας, σπρώχνοντας τα κομμάτια πεκάν ανάμεσα σε κάθε φέτα.

Επιστρέψτε τις γεμιστές γλυκοπατάτες στο φούρνο και ψήστε άλλα 8 με 10 λεπτά.

Βγάζουμε την ψημένη γλυκοπατάτα από το φούρνο και την απλώνουμε με κουτάλι με οποιοδήποτε υγρό μαγειρέματος. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν τα σερβίρουμε.

Πόσο τέλειες είναι αυτές οι γλυκοπατάτες για το φθινόπωρο; Τα λαχανικά ρίζας όχι μόνο θα είναι στην εποχή τους, αλλά συνδυάζονται επίσης καλά με σχεδόν κάθε πιάτο που έχουμε αρχίσει να λαχταράμε αυτή την εποχή - και με τη σειρά του, αυτό το βούτυρο πεκάν σφενδάμου ταιριάζει τέλεια με αυτό.

simple-home-recipes.foodzec.com

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου