Amfipoli News: Παιδικά ίχνη που βρέθηκαν στην αρχαία πόλη της Στρατωνίκειας

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Παιδικά ίχνη που βρέθηκαν στην αρχαία πόλη της Στρατωνίκειας

 


Ίχνη τριών παιδιών που χρονολογούνται πριν από 1.900 χρόνια ανακαλύφθηκαν στην Αρχαία πόλη της Στρατονίκειας, γνωστή ως η πόλη των μονομάχων στη Μούγλα.

Συνεχίζονται οι ανασκαφές στην Αρχαία Πόλη της Στρατονίκειας, η οποία βρίσκεται στον Προσωρινό Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και έχει φιλοξενήσει πολλούς πολιτισμούς και συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες μαρμάρινες πόλεις στον κόσμο.

Επικεφαλής της Επιτροπής Ανασκαφών Στρατονίκειας και Λαγινών, Καθ. Ο Δρ. Φέτος, ο Bilal Söğüt και η ομάδα του ξεκίνησαν να εργάζονται στην παλαίστρα, τα αθλητικά τμήματα του ρωμαϊκού λουτρού, το αποδυτήριο για τα αποδυτήρια στην είσοδο και το frigidarium, που είναι το ψυχρό τμήμα με πισίνα, δίπλα στον δυτικό δρόμο στο η αρχαία πόλη.

Δηλώνοντας ότι ολοκλήρωσαν φέτος τις ανασκαφές του τμήματος του φρυγειδαρίου, ο Prof. Ο Δρ. Ο Bilal Söğüt λέει ότι στο τμήμα frigidarium του λουτρού αποκαλύφθηκαν οι πισίνες και άλλα τμήματα γύρω τους με τις κόγχες τους και ότι βρήκαν υλικά σχετικά με το πάνω κάλυμμα στην περιοχή, καθώς καταστράφηκε στην αρχαιότητα.

(Σχετικό: Ιερός δρόμος που βρέθηκε ανάμεσα σε δύο αρχαίες πόλεις στη Μούγλα)

Οι ερευνητές βρήκαν επίσης τον τάφο του ατόμου που πιστεύεται ότι στήριζε το λουτρό μέσα στο λουτρό. Στην αρχική του μορφή αποκαλύφθηκαν τα υλικά που σχετίζονται με τις ρυθμίσεις του λουτρού, το οποίο κατασκευάστηκε τον 2ο αιώνα μ.Χ., τον ίδιο αιώνα.

Ο καθηγητής δήλωσε ότι βρήκαν ίχνη που χρονολογούνται πριν από περίπου 1.900 χρόνια, ειδικά στα τούβλα που χρησιμοποιήθηκαν στο θησαυροφυλάκιο στα ερείπια της ρωμαϊκής περιόδου. Ο Δρ. Ο Bilal Söğüt είπε, «Αυτά ήταν πολύ ωραία για εμάς. «Καθορίσαμε μάλιστα ότι αυτά ήταν τα ίχνη τριών διαφορετικών παιδιών, ηλικίας 2-3 ετών». λέει.

«Βρίσκαμε διαφορετικές απεικονίσεις σε τέτοια πλακάκια στέγης και τούβλα τοίχου σε προηγούμενες μελέτες, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που συναντάμε ένα τέτοιο αποτύπωμα. Αυτά τα ίχνη προήλθαν από διαφορετικές κατευθύνσεις, και όχι όλα προς την ίδια κατεύθυνση. Αυτή ήταν μια από τις καλές εξελίξεις για εμάς. «Η δουλειά μας εκεί συνεχίζεται».

«Στην πραγματικότητα, το σύστημα αποχέτευσης λυμάτων που κατασκευάστηκε στη ρωμαϊκή περίοδο στο λουτρό εξακολουθεί να λειτουργεί. Αυτά έχουν αποκαλυφθεί πλήρως τόσο σε πισίνες όσο και σε περιπάτους. Τώρα, όταν βρέχει, το νερό κυλάει στους αρχαίους υπονόμους σαν να είναι χτισμένοι σήμερα και ούτε μια σταγόνα νερό δεν συσσωρεύεται στις πισίνες. «Αυτό είναι ένα από τα καλά και ευχάριστα νέα».

Στρατονίκεια Αρχαία Πόλη

Η αρχαία πόλη, γνωστή ως Πόλη των Μονομάχων λόγω της σχολής μονομάχων της, συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες μαρμάρινες πόλεις στον κόσμο με έκταση 7 χιλιομέτρων. Η αρχαία πόλη έχει ένα ευρύ φάσμα ερειπίων από την αρχαία εποχή, τη βυζαντινή, την οθωμανική και τη δημοκρατική περίοδο, μεταξύ των κτισμάτων που έχουν διασωθεί μέχρι σήμερα είναι το λουτρό των Σελτζούκων και το Τζαμί Σαμπάν Αγά από την Οθωμανική περίοδο. Η αρχαία πόλη, που ιδρύθηκε τον 3ο αιώνα π.Χ., πήρε το όνομα της συζύγου του Στρατονίκης από τον βασιλιά των Σελευκιδών Αντίοχο Α'. Η Στρατονίκεια, που άλλαξε χέρια μεταξύ Σέλευκου, Πτολεμαίου, Μακεδόνων, Ρόδου και Ρώμης κατά την Ελληνιστική Περίοδο, προσαρτήθηκε πλήρως στη Ρώμη το 130/129 π.Χ. Σύμφωνα με τον αρχαίο γεωγράφο Στράβωνα, η πόλη ήταν εξοπλισμένη με πολύ όμορφα κτίρια.

arkeofili.com

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου