Υλικά
- 350 ml χλιαρό γάλα φρέσκο
- 40 γραμμάρια (1 κύβος) νωπή μαγιά
- Μισό κουταλάκι του γλυκού ζαχαρη
- Μισό κουταλάκι του γλυκού αλατι
- 3 αυγα
- 100 ml ηλιέλαιο
- 750-800 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 500 γραμμάρια περίπου φέτα
Για την γέμιση
- 1 αυγό
- 1 κουταλιά της σούπας νερό
Για το άλειμμα
- Κατά βούληση σουσαμι
- Τα τυρόψωμα είναι σίγουρα από τις αγαπημένες μας λιχουδιές τόσο για μπουφέδες και γιορτινά τραπέζια όσο και για σχολικό κολατσιό τόσο το πρωί όσο και στο ολοήμερο. Σήμερα ετοιμάσαμε για εσάς ένα τυρόψωμο που τολμούμε να πούμε ότι είναι αριστούργημα τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση.
Για το πασπάλισμα
Σήμερα ετοιμάσαμε για εσάς ένα τυρόψωμο που δεν είναι να το τρως…είναι να το τραβάς φωτογραφίες, αφού είναι σκέτο αριστούργημα. Πρέπει όμως και να το φάτε γιατί τέτοια γεύση δεν πρέπει να την χάσετε. Σαν βαμβάκι!
Κι επειδή τα παιδιά μέχρι κάποια ηλικία είναι οπτικοί τύποι στο φαγητό, αυτό το τυρόψωμο μαργαρίτα σίγουρα δεν θα τα αφήσει ασυγκίνητα. Φτιάχνεται πανεύκολα με αγνά και απλά υλικά και σίγουρα θα το φτιάχνετε σε κάθε ευκαιρία.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το τυρόψωμο μαργαρίτα:
Εκτέλεση για το τυρόψωμο μαργαρίτα
Αρχικά ανακατεύουμε το χλιαρό φρέσκο γάλα με την ξερή μαγιά και την ζάχαρη για να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το ηλιέλαιο και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία ωραία ζύμη.
Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για 1 ώρα. Έπειτα, ανοίγουμε ένα φύλλο και το κόβουμε με ένα στρογγυλό πιάτο. Τοποθετούμε θρυμματισμένη φέτα γύρω γύρω και λίγο στην μέση. Σκεπάζουμε με ένα ακόμη φύλλο και κολλάμε γύρω με λίγο νερό.
Τοποθετούμε στη μέση ένα μπολ και κόβουμε με ψαλίδι σε λωρίδες. Στρίβουμε την κάθε λωρίδα μία φορά, φέρνοντας το τυρί πάνω και κλείνουμε την άκρη. Αφού τελειώσουμε, κάνουμε επάλειψη με αυγό που το έχουμε αραιώσει με το νερό. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Tips για το τυρόψωμο μαργαρίτα
Η ποσότητα του αλευριού διαφέρει ανάλογα το μέγεθος των αυγών. Αντί για νωπή μαγιά μπορούμε να βάλουμε 8 γραμμάρια ξερή μαγιά και λίγο ακόμη στην μύτη του κουταλιού του γλυκού.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου