Φανταστικά, αφράτα και πολύ νόστιμα πιτσάκια για να παίρνουν τα παιδιά στο σχολείο ή για το μπουφέ στο πάρτι του παιδιού σας!
- Γάλα 2 ποτήρια νερού χλιαρό
- Μαγιά 25 γραμμάρια νωπή η εναλλακτικά 2 φακελάκια ξερή
- Σπορέλαιο 1 ποτήρι νερού
- Αυγα 1
- Αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- Ζαχαρη 1 και μισή κουταλιά της σούπας
- Αλευρι Περίπου 1 κιλό
Υλικά
- 200 γραμμάρια φέτα
- Ντοματα 3 κομματάκια όχι ώριμες
- Πιπεριά 4 πράσινες σε κομματάκια
- Μαιντανος ψιλοκομμένο
- Αλατι λίγο
- Πιπέρι λίγο
- Ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας
- Αυγα 1 κρόκο για το άλειμμα
Για την γέμιση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ το γάλα, ρίχνουμε την μάγια και τα ανακατεύουμε με πιρούνι 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αυγό,το αλάτι,την ζάχαρη και ανακατεύουμε με πιρούνι 2 λεπτά.
Τέλος ρίχνουμε 2 ποτήρια νερού αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι.
Συνεχίζουμε ρίχνουμε σιγά σιγά αλεύρι ώσπου να γίνει η ζύμη μας αφράτη.
Την σκεπάζουμε για 1 ώρα.
Στην συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο μας την ζυμώνουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 1εκατοστου.
Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη φέτα,τις ντομάτες κομματάκια,τις πιπεριές κομματάκια,τον μαϊντανό ψιλοκομμένο,λίγο αλάτι,πιπέρι,το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε και τοποθετούμε το μείγμα πάνω στο φύλλο παντού.
Στην συνέχεια το ρολάρουμε και το κόβουμε κομμάτια.
Αυτά τα κομμάτια τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί και τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά.
Τέλος τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους 200 βαθμός μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα (εμένα μου πήρε 15 λεπτά) οπότε ανάλογα τον φούρνο.
Τιπς
Το ποτήρι του νερού είναι 200 ml.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου