Amfipoli News: Κοτόπιτα με πιπεριές και μπεσαμέλ

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Κοτόπιτα με πιπεριές και μπεσαμέλ



  Συνταγή για κοτόπιτα με πιπεριές και μπεσαμέλ. Μία λαχταριστή κοτόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας, αφράτη μπεσαμέλ, πιπεριές και τυριά που λιώνουν. Μπορούμε να την φτιάξουμε με το κοτόπουλο που μας περίσσεψε και να προσθέσουμε ακόμη και μανιτάρια. 

Υλικά

Όσο κοτόπουλο μας περίσσεψε 

2 πορτοκαλί πιπεριές 

5-6 φέτες γαλοπουλα 

1 κρεμα γαλακτος 

150 γραμμάρια μιξ τυριών που λιώνουν

50 γραμμάρια μοτσαρελα 

Για την μπεσαμέλ

2-3 κύβους βιτάμ 

2-3 κουταλιές της σούπας αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 

Μισό κύβο κότας 

Μοσχοκάρυδο κατά βούληση

Περίπου 500 ml γάλα φρέσκο 

Για το φύλλο

1 συσκευασία φύλλο κρουστας 

Για το άλειμμα

1 αυγό 

Για το πασπάλισμα

Σουσαμι κατά βούληση

Η κοτόπιτα είναι από τις αγαπημένες μας πίτες αφού πολλές φορές μας έχει σώσει όταν μας περισσεύει κοτόπουλο. Σήμερα αποφασίσαμε να σας δείξουμε μία υπέροχη κοτόπιτα με τραγανό φύλλο, μπεσαμέλ και πιπεριές που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και είναι η τέλεια επιλογή για κάθε τραπέζι, μπουφέ αλλά και για το βραδινό μας.

Εκτέλεση

Αρχικά παίρνουμε το κοτόπουλο και το μαδάμε. Αφαιρούμε τυχόν κόκαλα και σοτάρουμε τις πορτοκαλί πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες και χωρίς τα σπόρια τους. Προσθέτουμε και τις φέτες γαλοπούλας κομμένες σε κομμάτια και σοτάρουμε για λίγο. Στο τέλος βάζουμε και την κρέμα γάλακτος.

Αφού δέσει λίγο η σάλτσα βάζουμε την σάλτσα στο μπολ με το κοτόπουλο. Σε ξεχωριστό κατσαρολάκι λιώνουμε το βιτάμ. Προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τον κύβο κότας και το μοσχοκάρυδο. Επίσης βάζουμε το φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.

Παίρνουμε ένα ταψί και το λαδώνουμε. Στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας, τα οποία τα έχουμε λαδώσει μεταξύ τους και από πάνω στρώνουμε το μείγμα με το κοτόπουλο. Από πάνω βάζουμε την μπεσαμέλ και πάνω από την μπεσαμέλ το μιξ τυριών και την τριμμένη μοτσαρέλα.

Κλείνουμε την πίτα με τα άλλα μισά φύλλα κρούστας, τα οποία τα έχουμε λαδώσει κι αυτά μεταξύ τους. Από πάνω αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, για περίπου 30 λεπτά, στις αντιστάσεις.

Tips για την κοτόπιτα με πιπεριές και μπεσαμέλ

Μπορείτε να βάλετε και μανιτάρια. Αντί για αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μπορείτε να βάλετε αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Αν δεν πήζει η μπεσαμέλ προσθέστε επιπλέον αλεύρι ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη μπεσαμέλ.

Frantzeska Kazepi - Μαγειρικές Απολαύσεις

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου