Α: Liverpool University Press
Αν η Κλεοπάτρα είχε όντως δαγκωθεί από φίδι ή είχε προσβληθεί από κάποια ασθένεια, πιθανότατα θα ήταν σε ασφαλή χέρια στην Αίγυπτο.
Α: Liverpool University Press
Η καθηγήτρια Rosalie David και ο Dr. Το βιβλίο με τίτλο «Medicine and Healing Practices in Ancient Egypt», που γράφτηκε από τον Roger Forshaw, είναι μια από τις πρώτες μελέτες που εξετάζουν τις προοπτικές των γιατρών που εφάρμοσαν ιατρικές και σχετικές θεραπείες στην Αρχαία Αίγυπτο και τους ασθενείς που φρόντιζαν.
Μεταξύ των πληροφοριών στο βιβλίο είναι μια περιγραφή των θεραπειών για τα δαγκώματα φιδιών που βρέθηκαν στον Πάπυρο του Μπρούκλιν, ένα από τα παλαιότερα διατηρημένα γραπτά για την ιατρική, που χρονολογείται από το 450 π.Χ. Συζητείται επίσης λεπτομερώς πώς οι αρχαίοι Αιγύπτιοι αντιμετώπιζαν τα γηρατειά, η στάση τους απέναντι στην αναπηρία και την αναπηρία, οι δικαστικές ποινές, τα φυτοφάρμακα και τα φυτοφάρμακα και η θεραπεία τραυμάτων.
Στην αρχαία Αίγυπτο, η ιατρική περίθαλψη ήταν καθολικά διαθέσιμη σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας. Χορηγήθηκαν διαφορετικές θεραπείες σε διάφορες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων τοποθεσιών ναών, χώρων εργασίας και πόλεων.
Για να αποφύγουν τον κίνδυνο να δαγκωθούν ή να δηλητηριαστούν από φίδια και σκορπιούς, οι Αιγύπτιοι προσεύχονταν στους θεούς που σχετίζονταν με αυτά τα πλάσματα.
Χρησιμοποίησαν ξόρκια για την πρόληψη και τη βελτίωση των δαγκωμάτων φιδιών, αλλά ορισμένοι από τους ασθενείς έλαβαν πρακτικές, αν και επώδυνες, θεραπείες που ήταν αποτελεσματικές.
Τα κρεμμύδια, τα οποία περιέχουν μια φυσική ένωση που ονομάζεται natron, χρησιμοποιήθηκαν για την απομάκρυνση του τραύματος και την επίδεση από τους αρχαίους γιατρούς της Αιγύπτου για τη θεραπεία των τσιμπημάτων από φίδια και σκορπιούς, σύμφωνα με ερευνητές.
Τα δαγκώματα του σκορπιού και των φιδιών ήταν ένας κοινός κίνδυνος στην αρχαία Αίγυπτο, αν και προηγούμενη έρευνα από αιγυπτιολόγους του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ διέψευσε τον ισχυρισμό ότι η αρχαία αιγυπτιακή βασίλισσα Κλεοπάτρα σκοτώθηκε από φίδι.
Ο Πάπυρος του Μπρούκλιν είναι ένας κύλινδρος που περιγράφει διάφορα φίδια που βρέθηκαν εκείνη την εποχή και θεραπείες για τα δαγκώματα τους. Αυτό το χειρόγραφο περιλαμβάνει επίσης θεραπείες για δαγκώματα σκορπιού και αράχνης.
Οι προφυλάξεις περιλαμβάνουν «θεραπεία με μαχαίρι». Ο σκοπός αυτής της θεραπείας ήταν πιθανώς να κόψει το τραύμα, να ανακουφίσει το υγρό των ιστών και να περιορίσει την απορρόφηση του δηλητηρίου.
Μερικές φορές η επίδεση συνιστώνταν και χρησιμοποιήθηκε για να περιέχει ορισμένα φάρμακα αντί για τουρνικέ για την πρόληψη της εξάπλωσης του δηλητηρίου.
Το Natron, το οποίο μπορεί να βρεθεί σε αλατούχα κοίτη λιμνών σε ξηρά περιβάλλοντα, είχε την ικανότητα να μειώνει το πρήξιμο μέσω της διάχυσης και να λειτουργεί ως πρώιμο αντισηπτικό για πληγές και κοψίματα. Το Natron χρησιμοποιήθηκε επίσης στην παρασκευή μούμιων, ως συντηρητικό ψαριών και κρέατος, ως οικιακό εντομοκτόνο, ως μέρος της διαδικασίας κατασκευής δέρματος και ως χλωρίνη για ρούχα.
Σχεδόν 100 συνταγές καταγράφηκαν στον Πάπυρο του Μπρούκλιν, πολλές από αυτές φυτικές. Το κρεμμύδι ήταν το πιο κοινό συστατικό στα φάρμακα, πιθανώς λόγω της ικανότητάς του να απωθεί τα φίδια. Το σουλφονικό οξύ στα κρεμμύδια, η ίδια χημική ουσία που προκαλεί δάκρυα όταν τεμαχίζεται ένα κρεμμύδι, είχε αποτρεπτική επίδραση στα φίδια.
Ο καθηγητής Ντέιβιντ, ομότιμος καθηγητής Βιοϊατρικής Αιγυπτιολογίας, είπε: «Η Αρχαία Αίγυπτος είχε σημαντική πολιτική, στρατιωτική και πολιτιστική επιρροή σε γειτονικές χώρες για μεγάλο μέρος της ιστορίας της». λέει.
«Το αιγυπτιακό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης ήταν προηγμένο και επιτυχημένο στην ανάπτυξη καινοτόμων τρόπων για τη θεραπεία των τσιμπημάτων φιδιών και τη διάσωση ζωών. «Αν και επαινούνταν ιδιαίτερα στην αρχαιότητα, τα επιτεύγματά του συχνά δεν αναγνωρίζονται πλήρως σήμερα».
«Αυτή η αρχαία αιγυπτιακή ιατρική εμφανίστηκε ακόμη και στη μεσαιωνική και μεταγενέστερη πρακτική στην Ευρώπη, και πτυχές της εξακολουθούν να επιμένουν στη σύγχρονη «δυτική» ιατρική σήμερα».
είναι επίτιμος λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. «Οι θεραπευτές και οι πάροχοι φροντίδας ήταν πολύ σημαντικοί για το αιγυπτιακό ιατρικό σύστημα και πρόσφεραν ένα ευρύ φάσμα μεθόδων θεραπείας», είπε ο Φόρσο. λέει.
«Ορισμένοι τύποι υγειονομικής περίθαλψης, εκπαίδευσης και πρακτικών αναπτύχθηκαν ταυτόχρονα σε διάφορες τοποθεσίες, όπως ναούς, παλάτια, πόλεις και χωριά, πεδία μάχης και εργοτάξια. Υπήρχε χειρουργική επέμβαση, φαρμακευτική αγωγή και μαγικές θρησκευτικές θεραπείες με επιδέσμους και νάρθηκες, ιατρικά εργαλεία, προσθετικά και συνταγές φαρμάκων».
Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. 20 Atalık 2023.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου