Amfipoli News: Αλμυρή Τάρτα με μανιτάρια και κοτόπουλο

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

Αλμυρή Τάρτα με μανιτάρια και κοτόπουλο


Αυτή η εύκολη συνταγή είναι κατάλληλη για κάθε περίσταση. Μπορείτε να την προετοιμάσετε για ένα γεύμα με την οικογένειά σας, για μια φιλική συγκέντρωση ή ακόμη και για ένα ιδιαίτερο γεύμα με τους φίλους σας.  

Υλικά:

1 φύλλο σφολιάτας

500 γρ. μανιτάρια λευκά

300 γρ. κοτόπουλο στήθος

2 πιπεριές κόκκινες

1 κρεμμύδι μέτριο

2 κ.σ. μαϊντανό

2 αυγά

1 φλ.κ. κρασί λευκό

1 φλ.κ. ελαιόλαδο

1 χούφτα κεφαλοτύρι τρ.

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ σκεύος ζεσταίνουμε 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε 300 γραμμάρια κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε μικρά κυβάκια.

Τώρα προσθέτουμε 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο. Μόλις το κρεμμύδι μας γίνει διάφανο, ρίχνουμε 500 γραμμάρια μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες.

Αφού μαλακώσουν τα μανιτάρια και εξατμιστούν τα υγρά τους, ρίχνουμε 2 πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε ροδέλες.

Σβήνουμε με 1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό και αφήνουμε στην άκρη για 10-15 λεπτά να κρυώσει.

Όταν κρυώσει η γέμιση ρίχνουμε 2 αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε καλά.

Για τη βάση της τάρτας, σε μια ταρτιέρα ή ένα ταψί 28-30 εκατοστών περίπου τοποθετούμε ένα φύλλο σφολιάτας και με ένα πηρούνι το τρυπάμε καλά, ώστε να μη φουσκώσει πολύ.

Τώρα ρίχνουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε καλά. Καθαρίζουμε προσεκτικά τις άκρες της σφολιάτας και πασπαλίζουμε με λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο (ή οποιοδήποτε τυρί επιθυμείτε).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σε 200 βαθμούς στις αντιστάσεις (πάνω και κάτω) για 30-35 λεπτά περίπου.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

konstantinas-kitchen.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου