Amfipoli News: Μπεκρή μεζέ με χοιρινό, πιπεριές και μία σάλτσα!

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024

Μπεκρή μεζέ με χοιρινό, πιπεριές και μία σάλτσα!

 


Για σήμερα σας παρουσιάζουμε τον πιο νόστιμο μπεκρή μεζέ που έχετε δοκιμάσει ποτέ! 

Υλικά

1 κιλό χοιρινό κρέας από μπούτι κομμένο σε μικρά κομμάτια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές ροδέλες

2 κόκκινες πιπεριές κομένες σε λεπτές ροδέλες

2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες

1κτσ. πελτέ ντομάτας

200ml. κρασί λευκό

50ml. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο

1 πρέζα κανέλα τριμμένη

1/2κτγ. μπούκοβο

2 φύλλα δάφνης

200gr. μοτσαρέλα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε την συνταγή μας, βάζοντας ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σε δυνατή φωτιά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατσαρόλα. Ότι και να χρησιμοποιήσετε όμως, πρέπει να έχει και καπάκι.

Αφού ζεσταθεί το τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, και κατόπιν με μία τσιμπίδα, βάζουμε στο τηγάνι τα κομμάτια από το χοιρινό κρέας. Αφήνουμε το κρέας να τσιγαριστεί για περίπου 5 λεπτά από την μία πλευρά και κατόπιν το γυρίζουμε από την άλλη. Αφού τσιγαριστεί το κρέας καλά και από τις δύο πλευρές, ρίχνουμε στο τηγάνι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε όλη την επιφάνεια πάνω από το κρέας και ανακατεύουμε με τη μαρίζ.

Αδειάζουμε στο τηγάνι τις κομμένες πράσινες και κόκκινες πιπεριές. Κρατάμε λίγες πράσινες πιπεριές για το τέλος. Ανακατεύουμε και πάλι καλά με τη μαρίζ τα υλικά.

Το επόμενο βήμα είναι να ρίξουμε το κρασί, τα φύλλα δάφνης, το μπούκοβο, και την ψιλοκομμένη ντομάτα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε κατόπιν την πάστα ντομάτας. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου διαλυθεί καλά η πάστα της ντομάτας. Συνεχίζουμε ρίχνοντας αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι και τη κανέλα. Ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία και αφού βάλουμε το καπάκι στο τηγάνι, το αφήνουμε για μισή ώρα να μαγειρευτούν καλά όλα τα υλικά. Μετά από την μισή ώρα αφαιρούμε το καπάκι, και ανακατεύουμε για λίγο.

Μεταφέρουμε το φαγητό από το τηγάνι με μία κουτάλα σε ένα πυρέξ. Αφού απλώσουμε καλά το φαγητό στο πυρέξ, το πασπαλίζουμε με τριμμένη μοτσαρέλα ή άλλο τυρί που λιώνει και πάνω από το τυρί, βάζουμε τις υπόλοιπες ροδέλες από τις πράσινες πιπεριές που έχουμε κρατήσει.

Βάζουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς στον αέρα, ώστε να λιώσει το τυρί.

Ο μπεκρή μεζές είναι έτοιμος!

Μπορείτε να το σερβίρετε σε βαθύ πιάτο ώστε να μην χύνονται τα ζουμιά του. Συνοδεύεται και με πατάτες τηγανιτές ή πιλάφι.

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

Μπεκρή μεζέ με χοιρινό!!!

Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου