Πολύ εύκολη πατατόπιτα με απίθανη γεύση! Μαζί με μία σαλάτα μπορεί να γίνει το μεσημεριανό μας γεύμα! Τις πατάτες επειδή με ρωτάτε δεν τις βράζουμε .
Υλικά μερίδες 5 με 6
3 μεγάλες πατάτες
2 κρεμμύδια μέτρια
αλάτι
πιπέρι
1 κοφτή κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγο αλεύρι περίπου 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού.
λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό
λίγο ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε πλένουμε και τρίβουμε τις πατάτες στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
Τις στίβουμε αρκετά και τις βάζουμε σε μπολ.
Τρίβουμε στον ίδιο μέρος του τρίφτη και τα κρεμμύδια και τα προσθέτουμε μέσα στις πατάτες -δεν τα στίβουμε τα κρεμμύδια-
Προσθέτουμε και το αλάτι πιπέρι και μπέικιν και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά -εγώ το έκανα με το χέρι.
Βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και το στρώνουμε στο τηγάνι μόλις ζεσταθεί λίγο .
Το μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία να μην αρπάξει αλλά και για να ψηθεί μέσα .
Με ένα πιάτο αναποδογυρίζουμε να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά .
Το βάζουμε στην πιατέλα πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια και σερβίρουμε!
*Θα σας συνιστούσα να το βάλετε σε πιο μεγάλο τηγάνι να γίνει πιο λεπτό -αν κι έτσι έγινε νοστιμότατο !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου