Μπορεί να εξάπτουν το ενδιαφέρον, αλλά θα αν βρισκόσουν εκεί θα το μετάνιωνες ούτως ή άλλως.
Γη, τουλάχιστον για όσους έχουν τους πόρους να ταξιδεύουν, αποτελεί ένα αχανές πάρκο ψυχαγωγίας. Σε όποιο μήκος ή πλάτος και να βρεθείς, είναι σίγουρο πως θα δεις απίστευτα τοπία και θα μιλήσεις με ενδιαφέροντες ανθρώπους.
Ακόμα όμως και αυτός ο πλούτος επιλογών αφήνει μερικούς αδιάφορους, αφού προτιμούν να κυνηγούν την ανακάλυψη του άγνωστου και του απαγορευμένου, ένα φαινόμενο που φθίνει όσο ο κόσμος μας γίνεται όλο και πιο διασυνδεδεμένος.
Τα μέρη που απαγορεύεται να επισκεφτεί κάποιος
Υπάρχουν όμως ακόμα κάποια μέρη στα οποία απαγορεύεται να πατήσεις το πόδι σου, πολλές φορές για τη δική σου προστασία, όπως γράφει το holidify.com.
Νήσος North Sentinel - Ιθαγενείς του παρελθόντος
Πατρίδα της φυλής των Σεντινελέζων, το νησί North Sentinel στο σύμπλεγμα Andaman είναι ένα από τα απολύτως απαγορευμένα νησιά στον κόσμο. Οι ιθαγενείς του μικρού καταπράσινου νησιού συχνά γίνονται βίαιοι ενάντια σε επισκέπτες, για να προστατεύσουν την απομόνωσή τους.
Εκτιμάται πως οι Σεντινελέζοι ζουν στο νησί εδώ και χιλιάδες χρόνια, ενώ βρίσκονται υπό την προστασία της ινδικής κυβέρνησης από το 1956. Αυτή η περιοχή απαγορεύεται αυστηρά σε επισκέπτες κάθε είδους και είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα και απαγορευμένα μέρη στον κόσμο.
Ο πληθυσμός των ιθαγενών δεν ξεπερνά αυτόν ενός μικρού χωριού, αλλά μπορεί να γίνουν άκρως επικίνδυνοι, και είναι γνωστό ότι έχουν σκοτώσει παράνομους ψαράδες, τουρίστες, ναυτικούς και ιεραπόστολους που τόλμησαν να πλεύσουν μέσα στη θαλάσσια ζώνη τους.
Σπήλαια Lascaux - Λαξευμένη ιστορία
Τα σπήλαια Lascaux είναι ένας θησαυρός για τους αρχαιολόγους σε όλο τον κόσμο. Το συγκρότημα των σπηλαίων περιέχει προϊστορικές ζωγραφιές που χρονολογούνται έως και 17.300 χρόνια πριν.
Η σειρά από παλαιολιθικούς «πίνακες» αγκαλιάζει τους τοίχους και απεικονίζει ζώα όπως βοοειδή, ελάφια, βίσονες και πολλά άλλα. Δυστυχώς, το σπήλαιο είναι κλειστό για το ευρύ κοινό από το 1963. Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα μπορεί να φθείρει και να αλλοιώσει τις αρχαίες τοιχογραφίες.
Νησί Surtsey, Ισλανδία
Το Surtsey είναι ένα μικρό νησί που βρίσκεται στο αρχιπέλαγος στα ανοιχτά της νότιας ακτής της Ισλανδίας. Δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα μίας έκρηξης υποθαλάσσιου ηφαιστείου που κράτησε τέσσερα χρόνια.
Θεωρείται το νεότερο νησιού στον πλανήτη. Επί του παρόντος, είναι προσβάσιμο μονάχα σε λίγους επιστήμονες και γεωλόγους. Αυτό το απαγορευμένο νησί είναι εκτός ορίων για τους τουρίστες, καθώς πιστεύεται ότι η ανθρώπινη παρέμβαση θα διαταράξει το υπό διαμόρφωση οικοσύστημά του.
North Brother - Το νησί του θανάτου
Κοντά στην πόλη της Νέας Υόρκης, το νησί North Brother είναι ένα από τα πιο διάσημα εγκαταλελειμμένα μέρη στις ΗΠΑ. Αρχικά αναπτύχθηκε ως νησί-σανατόριο, στο οποίο έμπαιναν για καραντίνα ασθενείς του τυφοειδή πυρετού.
Ήταν το ιστορικό σπίτι της Typhoid Mary, της πρώτης Αμερικανίδας που διαγνώστηκε με την θανατηφόρο ασθένεια. Αργότερα μετατράπηκε σε κέντρο αποκατάστασης τοξικομανών. Πλέον, αποτελεί αποκλειστικά καταφύγιο πτηνών και είναι μόνιμα κλειστό για το κοινό.
Ναός Ίσε - Μόνο για γαλαζοαίματους
Είναι ένα από τα «προπύργια» της παράδοσης του Shinto της Ιαπωνίας, και το πιο σημαντικό από τα δεκάδες χιλιάδες ιερά της. Αποτελεί τον πιο ακριβό ναό της χώρας, όχι μόνο λόγω της εξεζητημένης του αρχιτεκτονικής, αλλά και λόγω της ανάγκης αναπαλαιώσεων κάθε τόσο.
Ως δείγμα σεβασμού στην παγανιστική παράδοση, επιτρέπεται η είσοδος στα ενδότερα του αρχαίου ναού μόνο σε μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας, καθώς και στους ιερείς.
Area 51 - Η μητέρα των θεωριών συνωμοσίας
Η περιοχή 51 στην κοιλάδα της νότιας Νεβάδα των ΗΠΑ είναι πάντα τυλιγμένη σε θεωρίες συνωμοσίας. Δοκιμές απόρρητων εξοπλισμών, φυλακή του Οσάμα Μπιν Λάντεν, εργαστήρια και κελιά με εξωγήινους και παροπλισμένους «ιπτάμενους δίσκους» είναι μερικές από τις φήμες που περιβάλλουν το μέρος.
Είναι εκτός ορίων για τους απλούς πολίτες, ενώ υπόκειται σε ένα ημιεπίσημο καθεστώς, αφού ακόμα και η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν αναγνωρίζει επίσημα την ύπαρξη εγκαταστάσεων εντός του περιφραγμένου χώρου.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου