Amfipoli News: Σούπα μοσχάρι με κους κους

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Σούπα μοσχάρι με κους κους


  Μία συνταγη για θρεπτική σούπα με μοσχάρι για τα παιδια μας, όσο ο καιρός είναι ακόμη λίγο ψυχρός και βροχερός, σκέτο βάλσαμο. Το μοσχάρι είναι ένα άπαχο και υγιεινό κρέας και τα παιδιά σίγουρα θα την λατρέψουν.

Υλικά

1/2 κιλό ποντίκι μοσχάρι 

1 πατατα 

1 καρότο 

1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμυδι 

Χυμός από 1 λεμονι 

1 ποτηράκι του κρασιού ελαιολαδο 

1 φύλλο δάφνη 

Αλατι κατά βούληση

Πιπέρι κατά βούληση

Πάπρικα κατά βούληση

1 κύβο κότας 

1-2 ποτηράκια του κρασιού κουσκούς 

Αν θέλετε μία θρεπτική σούπα που θα λειτουργήσει σαν βάλσαμο τότε μία σούπα μοσχάρι είναι αυτό που αναζητάτε. Το μοσχάρι είναι ένα άπαχο και κρέας και μάλιστα από τις πιο θρεπτικές επιλογές στο κρέας για μικρούς και μεγάλους!

Μπορείτε λοιπόν να φτιάξετε ένα αγαπημένο κομμάτι μοσχάρι σε σούπα για το ταπεράκι του ολοήμερου. Τα παιδιά θα απολαύουν πολύ αυτή τη σούπα, θα τους χαρίσει ενέργεια και σίγουρα θα τους κάνει καλό ενώ τα κους κους απογειώνουν αυτή τη μοσχαρόσουπα.

Εκτέλεση 

Αρχικά κόβουμε το μοσχάρι σε μικρότερα κομμάτια και μαρινάρουμε τα κομμάτια κρέατος με αλάτι και πιπέρι. Τα σοτάρουμε σε μία χύτρα με ελαιόλαδο, το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα φύλλα δάφνης και σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού.

Στην συνέχεια προσθέτουμε 1,5 περίπου λίτρο νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τον κύβο κότας. Προσθέτουμε την πατάτα ολόκληρη και το καρότο, με την πάπρικα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και κλείνουμε την χύτρα. Βράζουμε για 30 λεπτά.

Ανοίγουμε τη χύτρα, αφαιρούμε το κρέας, την πατάτα και το καρότο και προσθέτουμε το κους κους. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κους κους και βάζουμε και πάλι το μοσχάρι στην κατσαρόλα. Συμπληρώνουμε χυμό λεμονιού σύμφωνα με τα γούστα μας και απολαμβάνουμε.

Tips για την σούπα μοσχάρι με κους κους 

Μπορείτε να βάλετε και λίγο σέλινο αν θέλετε.

Dimitra Fili - ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου