Χρόνια τώρα καναμε τον ροζ ταραμα σημερα δοκιμασα και τη συνταγη της Gogo Samiou με λευκό και είναι εξαιρετική
Υλικα
2 Κουταλιές της σούπας γεμάτες λευκό ταραμά 90γρ
1 Πατάτα μικρή βρασμένη
1 Μικρο κρεμμύδι φρέσκο
4 χοντρές φέτες ψωμί
Μισο ποτ του νερού λάδι
Χυμό από δυο λεμόνια
Εκτέλεση
Στο μπλεντερ ρίχνω πρώτα το λάδι μαζί με το κρεμμύδι και τα διαλύω στην συνέχεια ρίχνω και τον ταραμά κ μετά το ψωμί μουλιασμένο και σε λίγο την πατάτα, συνεχίζω το χτύπημα ρίχνω το λεμόνι!!Βάζω στο ψυγείο να παγώσει και σερβίρω
Ταραμοσαλάτα
150γρ ταραμά κόκκινο
πατάτες βρασμενες περίπου στο κιλο
εξτρα παρθένο ελαιόλαδο και λιγο αραβοσιτελαιο
μισο κρεμμυδι
χυμο λεμονιου
Ριχνω στο μπλεντερ τον ταραμα και χτυπαω καλα με τις πατατες και το κρεμμυδι.Ρίχνω σιγα σιγα το ελαιολαδο και λιγο σπορελαιο.Ανεκατευω σε χαμηλη ταχυτητα και δοκιμαζω συμφωνα με τα γουστα μου αν ειναι πολυ αλμυρος προσθετω κι αλλη πατατα και λαδακι.Στο τελος προσθετω χυμο λεμονιου.Με την πατατα εχει πιο λεια υφη και μας αρεσει περισσοτερο απο το ψωμι.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου