Amfipoli News: Σαρακοστιανά καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι και κουκουνάρι

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Σαρακοστιανά καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι και κουκουνάρι

 


Συνταγή για μαλακά καλαμαράκια γεμισμένα με ρύζι, κουκουνάρι, σταφίδες και μυρωδικά για τη νηστεία της Σαρακοστής και κάθε περίοδο νηστείας.

Υλικά

Καλαμαρακια 1 κιλό περίπου

Νερό 1/2 κούπα περίπου ζεστό

Για τη γέμιση

Ελαιολαδο 1/2 ποτηράκι του κρασιού περίπου

Κρεμμυδι 2 φρέσκα

Ρυζι 2-3 φλιτζανάκια κίτρινο

Σταφίδες 1 χούφτα ξανθές Κορινθιακές

Κουκουνάρι 1 χούφτα

Άνηθος 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος

Ντοματα 1 φλιτζάνα τριμμένη

Σάλτσα ντομάτας 1-2 κουταλιές της σούπας

Αλατι κατά βούληση

Πιπέρι κατά βούληση

Για τη σάλτσα

Κρεμμυδι 1 φρέσκο

Ντοματα 1 φλιτζάνα τριμμένη

Άνηθος 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος

Νερό 2-3 ποτηράκια του κρασιού

Αλατι κατά βούληση

Πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τη συνταγή μας με τη γέμιση σοτάροντας στο ελαιόλαδο τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια. Έχουμε από πριν αφαιρέσει τα πλοκάμια από τα καλαμαράκια και τα προσθέτουμε κι αυτά στο κατσαρολάκι με το κρεμμύδι ψιλοκομμένα.

Συνεχίζουμε το σοτάρισμα και προσθέτουμε το κίτρινο ρύζι, τις ξανθές σταφίδες, τα κουκουνάρια, τον ψιλοκομμένο άνηθο και την τριμμένη ντομάτα. Επίσης προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε ελάχιστα.

Έπειτα σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι για τη σάλτσα. Προσθέτουμε τη τριμμένη ντομάτα, τον άνηθο και λίγο νερό για να αραιώσουμε τη σάλτσα μας. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε και τη σάλτσα ελάχιστα. Παίρνουμε τα καλαμαράκια, τα γεμίζουμε με το ρύζι και τα βάζουμε σε ένα ταψί.

Κλείνουμε κάθε καλαμαράκι με οδοντογλυφίδα και τριγύρω σκορπάμε όση γέμιση μας περίσσεψε και από πάνω την σάλτσα ντομάτας και το ζεστό νερό. Ψήνουμε στους 150-160 βαθμούς Κελσίου, στο αερόθερμο.

γεμιστά-καλαμαράκια-με-ρύζι-και-κουκουνάρι-Σαρακοστή-συνταγή-

Μαιρη Καπνιση.ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου