ΥΛΙΚΑ
500 γρ.μανιτάρια Πόρτο μπελο η (άσπρα)
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μεγαλο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κύβους
2 μαρούλια πλυμένα χοντροκομμένα, τα βράζω για 5’λεπτα τα στραγγίζω…
Μισό ματσάκι άνηθο πλυμένο ψηλόκομμενο
1κ.σ.νοστιμια λαχανικών
Προαιρετικά μαυροπιπερο
Μισό λεμόνι
Εάν θέλετε το αυγοκόβετε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζω τα μανιτάρια τα κόβω σε ροδέλες σε μια κατσαρόλα ανοιχτή χαμηλή βαζω μισό φ.τσαγιου ελαιόλαδο και σοταρω τα κρεμμυδάκια…το κρεμμύδι ρίχνω τα μανιτάρια τα σοταρω για 5’λεπτα συμπληρώνω τα μαρούλια ανακατεύω, ρίχνω 1κούπα ζεστό νερό ρίχνω τον άνηθο μαυροπίπερο νοστιμιά αφήνω να βράσουν 30’λεπτα εάν δεν κάνω αυγολέμονο…σε λίγο νερό διαλυω 1κ.σ κορν φλάουρ, το ρίχνω στο φρικασέ παίρνει 2-3 βράσεις μέχρι να δέσει…είναι έτοιμο… εάν το αυγοκοψω…χτυπώ 1κρόκο με μισό λεμόνι ή 1λεμόνι αναλόγως πώς το προτιμάτε.
Περιχυνω το φρικασέ αφήνω παίρνει 2-3 βράσεις πήζει ελαφρώς αποσύρω είναι έτοιμο για σερβίρισμα και όλη η νοστιμιά.
* γίνονται και με μανιτάρια πλευρώτους
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου