Amfipoli News: Μαρμελάδα φράουλα της Σόφης Τσιώπου

Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Μαρμελάδα φράουλα της Σόφης Τσιώπου

 


Συνταγή για σπιτική μαρμελάδα φράουλα της Σόφης Τσιώπου  με κομμάτια φράουλας μέσα  για το πρωινό μας ή ακόμη και τις τούρτες, τις πάστες, τα γλυκά ψυγείου και το κέικ μας

Υλικά

1 κιλό φραουλες 

1 κιλό ζαχαρη 

1 βανίλια 

Χυμός από 1 λεμόνι 

Πολτός από 1 μήλο 

Με μόλις 5 υλικά, μπορούμε να πάρουμε μία αρωματική και μέσα στη γλύκα μαρμελάδα φράουλα. Μία νηστίσιμη και vegan συνταγή για μαρμελάδα, με λίγο πολτό μήλου, για να συνδυάσουμε τις γεύσεις και τα αρώματα. Πιο νόστιμη και από την αγοραστή, θα τη τρώτε με το κουτάλι.

Εκτέλεση 

Αρχικά πλένουμε τις  φράουλες και κόβουμε τα κοτσάνια τους. Τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε σε ένα μπολ, μαζί με τη ζάχαρη. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για όλο το βράδυ, για να βγάλουν τα νερά τους.

Πολτοποιούμε το μήλο στο μούλτι μαζί με 1-2 κουταλιές της σούπας νερό, την επόμενη μέρα. Ρίχνουμε στη κατσαρόλα τις φράουλες με το πολτό μήλου και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 30-40 λεπτά, βγάζοντας τον αφρό.

Στα μισά του βρασμού, με μία τρυπητή κουτάλα πατάμε τις φράουλες, να μισό λιώσουν. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αφού δέσει προσθέτουμε τη βανίλια. Μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα.

Tips για τη μαρμελάδα φράουλα

Το μήλο το βάζουμε γιατί είναι πλούσιο σε πηκτίνη και πήζει πιο εύκολα η μαρμελάδα. Μπορούμε να φτιάξουμε και χωρίς μήλο, απλά αφαιρούμε σιρόπι από το καζάνι για να δέσει πιο γρήγορα και κρατάμε το περισσευόμενο σιρόπι για παγωτά.

 daddy-cool.gr 

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου