Amfipoli News: Σαλάτα του Σεφ με ενα μυστικό...

Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Σαλάτα του Σεφ με ενα μυστικό...

 


Η κλασσική σαλάτα που τρώμε παντού..και όμως οταν την κάνουμε σπίτι αναρωτιόμαστε γιατί η σως δεν έχει ίδια γεύση με αυτή που τρώμε στα εστιατόρια....θα σας αποκαλύψω το μυστικό λοιπόν!!

(Η συγκεκριμένη σώς ταιριάζει πολύ και σε γαριδοσαλάτα.)

Υλικά

 5-6 άτομα

5-6 μεγάλα φύλλα μαρούλι (ή ιταλική σαλάτα)

2 μεγάλες ντομάτες

1 μεγάλο αγγούρι

300 γρ ζαμπόν ή πάριζα

300 γρ γλυκό τυρί για τόστ ή τριμμένο (edam,gouda κλπ)

3-4 μεγαλούτσικα αυγά

1 κονσέρβα καλαμπόκι έτοιμο βρασμένο (προαιρετικά)

1/3 φλυτζανιού του τσαγιού πράσινες ελιές με πιπεριά - όχι αλμυρές (προαιρετικά)

Υλικά για τη σώς

8 κουταλιές της σούπας γεμάτες μαγιονέζα

8 κουταλιές της σούπας κέτσαπ

1 σφηνοπότηρο ουίσκυ

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

4-5 σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικά για όσους αρέσουν τα πικάντικα)

Οδηγίες μαγειρέματος

1. Βάζουμε τα αυγά για βράσιμο.

2. Πλένουμε,στεγνώνουμε καλά και κόβουμε όλα τα λαχανικά,ειδικά τις τομάτες και τα αγγούρια τα κόβουμε μεγάλα κυβάκια και τα τοποθετούμε στη σαλατιέρα μας.Αν προσθέσουμε ελιές τις κόβουμε σε 4 κομμάτια,το καλαμπόκι το στραγγίζουμε καλά και το τοποθετούμε και αυτό στη σαλατιέρα.

3. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια το ζαμπόν(ή πάριζα) και το τυρί και τα τοποθετούμε και αυτά στη σαλατιέρα με τα λαχανικά.

4. Κρυώνουμε τα βρασμένα αυγά,τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε κύβους εκτός απο ένα που το κρατάμε για το τέλος ώστε να στολίσουμε τη σαλάτα.

5. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και φτιάχνουμε τη σως.

6. Σε ενα μπωλ προσθέτουμε τα υλικά για τη σώς και ανακατεύουμε καλά.

7. Προσθέτουμε τη σως στη σαλατιέρα με τα υπόλοιπα υλικά ώστε να καλυφθούν.

8. Κόβουμε σε φέτες το ενα αυγό που κρατήσαμε και στολίζουμε απο πανω τη σαλάτα μας (μαζί με μια ελιά στο κέντρο).

9. Το μυστικό για να μη γίνει νερουλή η σαλάτα είναι να έχουμε στεγνώσει καλά τα λαχανικά και να αδειάσουμε τυχόν υγρά που έχουν βγεί πριν ρίξουμε τη σως απο πάνω.

10. Καλή όρεξη!!

cookpad.com

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου