300 γρ φασόλια τα βάζω από το βράδυ να φουσκώσουν με μια πρέζα αλάτι, τα ξεπλένω και τα βάζω να βράσουν μέχρι σχεδόν να μαλακώσουν.
Σε 100 μλ λάδι σοτάρω 1 κρεμμύδι με μια πρέζα ζάχαρη να μαραθεί, βάζω 2 σκελίδες σκόρδο, 2 μέτρια καρότα, 1 κσ πελτέ, το τρίβω στον πάτο να καβουρντιστεί, μια κούπα ντομάτα, από μισό κ γλ ρίγανη, δυόσμο ξερό, μαυροπιπερο, πάπρικα γλυκιά, μια πρέζα μπούκοβο, 2 φύλα δάφνη, αλάτι.
Τα φασόλια ανακατεύω, αδειάζω στο ταψί, βάζω νερό από αυτό που έβρασαν τα φασόλια να καλύπτει καλά, το φαγητό ψήνω 180 β για 40 λεπτά περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου