Amfipoli News: Ο 5.000 ετών χάρτης της Αμερικής που ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο αποκαλύπτει ένα τρομακτικό μυστικό

Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Ο 5.000 ετών χάρτης της Αμερικής που ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο αποκαλύπτει ένα τρομακτικό μυστικό

 

Οι πρόσφατες ανακαλύψεις αναδιαμορφώνουν την κατανόησή μας για τους αρχαίους πολιτισμούς. Ένας αιγυπτιακός χάρτης 5.000 ετών εμφανίστηκε, που απεικονίζει την Αμερική με εκπληκτική ακρίβεια. Αυτό αμφισβητεί την ιδέα ότι ο Χριστόφορος Κολόμβος ήταν ο πρώτος μη ιθαγενής που πάτησε το πόδι του σε αμερικανικό έδαφος.

Δίπλα σε αυτόν τον χάρτη, ένα άλλο αξιοσημείωτο εύρημα έχει προκαλέσει συζήτηση: το αυγό Nubia. Χρονολογείται 7.000 χρόνια πίσω, αυτό το κέλυφος αυγού στρουθοκαμήλου είναι διακοσμημένο με περίπλοκα σχέδια. Οι μελετητές εξετάζουν εξονυχιστικά την απεικόνιση τριών τριγώνων, που συχνά ερμηνεύονται ως πυραμίδες παρόμοιες με εκείνες στο οροπέδιο της Γάζας.

Το φίδι που τυλίγει πάνω από το αυγό πιστεύεται ότι συμβολίζει τον ποταμό Νείλο. Ωστόσο, τα ερωτήματα επιμένουν. Πώς ένα τεχνούργημα από την Κάτω Αίγυπτο προμήνυε δομές που χτίστηκαν χιλιετίες αργότερα; Κάποιοι υποστηρίζουν ότι τα τρίγωνα αντιπροσωπεύουν απλά βουνά, ωστόσο η συμμετρία του αυγού και οι σκόπιμες γραμμές υποδηλώνουν το αντίθετο. Επιπλέον, οι αμφιβολίες που δημιουργούνται σχετικά με τις μεθόδους χρονολόγησης πυραμίδων τροφοδοτούν την εικασία ότι αυτά τα μνημεία θα μπορούσαν να είναι πολύ παλαιότερα, ίσως και 8.000 χρόνια. Η αποκάλυψη τέτοιων θησαυρών μας ωθεί να επανεκτιμήσουμε την ιστορία και μας καλεί να εμβαθύνουμε στα μυστήρια του παρελθόντος μας.

Απολαύστε το παρακάτω βίντεο για μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτές τις εκπληκτικές ανακαλύψεις.

hellas-now.com
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου