Υλικά
1 μεγάλο κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
700 γρ. χοιρινό σε κομμάτια
300 ml. λευκό κρασί
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
2 φύλλα δάφνης
10 κόκκους μπαχάρι
300 ml. σάλτσα ντομάτας
Αλάτι-Πιπέρι
500 ml. νερό
Κίτρινο τυρί
Εκτέλεση
Αρχικά, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο. Όταν ροδίσει βάζουμε το κρέας και θωρακίζουμε.
Σβήνουμε στη συνέχεια με το κρασί και αφήνουμε για 10 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Συνεχίζουμε και καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια τις πιπεριές.
Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά στην χύτρα, (εκτός από το τυρί), την κλείνουμε και βράζουμε για μιάμιση ώρα σε μέτρια φωτιά.
Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο το βάζουμε σε πήλινα ή πυρίμαχα σκεύη.
Τέλος, απλώνουμε τριμμένο κίτρινο τυρί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να λιώσει το τυρί.
Έτοιμο το πιάτο για μπεκρή μεζέ! Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση! Παίρνουμε ψωμάκι, φτιάχν0υμε και τη σαλατούλα της αρεσκείας μας και δεν χρειαζόμαστε κάτι άλλο!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου