Amfipoli News: Σπανακόπιτα

Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Σπανακόπιτα

ΥΛΙΚΑ

400 ml νερό
70 ml ελαιόλαδο
1κ.γ αλάτι
750γρ. αλεύρι 

Гια τα φύλλα
250γρ βούτυρο για το άνοιγμα του φύλλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά στη σειρά έτσι όπως είναι γραμμένα και τα ανακατεύουμε . Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.

Μετά από τις δύο ώρες ξαναζυμώνουμε ελαφρώς τη ζύμη και κόβουμε σε οχτώ ίσα κομμάτια Τα μοιράζουμε σε δύο μέρη από τέσσερα κομμάτια. ανοίγουμε τα πρώτα τέσσερα σε φύλλα περίπου όπως είναι η πίτα του γύρου και λίγο πιο μεγάλη.

Λιώνουμε το βούτυρο και επίσης το χωρίζουμε στα δύο.

Παίρνουμε μία πιατέλα βαθειά βάζουμε ( από το μισό βούτυρο) λίγο βούτυρο κάτω βάζουμε το πρώτο φύλλο που έχουμε ανοίξει βάζουμε ξανά βούτυρο από πάνω μετά ξανά το δεύτερο φύλλο ξανά βούτυρο το τρίτο φύλλο ξανά βούτυρο το τέταρτο φύλλο και ότι περισσέψει από το βούτυρο από πάνω.

Το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά ώσπου να ανοίξουμε τα υπόλοιπα τέσσερα φύλλα με τον ίδιο τρόπο και με την ίδια διαδικασία.

Βγάζουμε τα πρώτα τέσσερα φύλλα και τα βάζουμε πάνω στο τραπέζι μας όπως είναι τα ανοίγουμε σε μεγάλο φύλλο ανάλογα και με το ταψί μας.

Βουτυρώνουμε Το ταψί κάτω βάζουμε το φύλλο μέσα αδειάζουμε τη γέμιση στη δική μας την περίπτωση είναι σπανάκι και τυρί και με το ίδιο τρόπο ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο η δεύτερη τετράδα από το ψυγείο.

Το σκεπάζουμε να είναι έτσι τσαλακωμένο κλείνουμε γύρω-γύρω βουτυρώνουμε ελαφρώς από πάνω κόβουμε χαράζουμε και ψήνομαι στο προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά

Για το σπανάκι πήρα μισό κιλό φρέσκο σπανάκι τσιγαρισα φρέσκα κρεμμυδάκια άνηθο λίγο δυόσμο και μαύρο πιπέρι. Μετά έριξα μέσα το σπανάκι και το άνηθο και άφησα για κανένα μισάωρο σε σιγανή φωτιά για να μαλακώσει.

Το άφησα στην άκρη να κρυώσει και πρόσθεσα μέσα το τυρί φέτα …

Αννα Κασσανδρεια‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου