ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε 500γρ κρέμα γάλακτος 35 %λιπαρά, (παροχή να είναι κρύα) με το μίξερ να γίνει σαν γιαούρτι και ρίχνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (έχει στο σούπερ μάρκετ) λίγα λίγα, είναι έτοιμη.
Αδειάζουμε το παγωτό σε ένα σκεύος κατάλληλο για την κατάψυξη, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να παγώσει τουλάχιστον 6 ώρες. Όταν σερβίρουμε το αφήνουμε 5 λεπτά έξω από το ψυγείο.
Είναι πολύ γευστική και έτσι, αν θέλουμε μπορούμε να βάζουμε ότι θέλουμε, ξίφους καρπούς, σιρόπι σοκολάτα και καραμέλα…Σήμερα εγώ έβαλα καραμελωμένα κασιους. Ψήνουμε2-3 λεπτά σε ένα τηγάνι αντικολλητικο τους κασιους.
Μόλις ψηθούν τους ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικο χαρτί και προσθέτουμε στο τηγάνι 3 κ. σ ζάχαρη με1 κ. σ νερό και το αφήνουμε να γίνει καραμέλα μετά ρίχνουμε τα ψημένα κασιους, ανακατεύοντας 1 λεπτό και το αδειάσουμε πάνω στο αντικολλητικο χαρτί να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει καραμέλα το σπάμε σε κομμάτια και το βάζουμε στο μίξερ να γίνει τριμμένη σε μεγάλα κομμάτια
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου