Amfipoli News: Παγωτό πραλίνα!

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Παγωτό πραλίνα!



  ΥΛΙΚΑ

2 κουτιά ερμολ(μόρφατ ή γιωτης) φυτική σαντιγύ
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
1 εβαπορέ νουνού μεγάλο
1 κουβερτούρα 125gr
3 κ.σ. κακάο
3 βανίλιες
1 βαζάκι μικρό μερέντα
2 συσκευασίες μπισκότα Oreo σπασμένα
(Τα υλικά τουλάχιστον 1 ώρα πριν στο ψυγείο, ζαχαρούχο, εβαπορέ και σαντιγί)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε πάρα πολύ καλά τη σαντιγί για αρκετή ώρα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο, συνεχίζουμε να χτυπάμε καλά και τέλος προσθέτουμε το εβαπορέ. Επίσης καλό χτύπημα…

Μετά βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 3 ώρες και το ξαναχτυπάμε στο μίξερ (βγαίνει πιο αφράτο) και προσθέτουμε το κακάο,την κουβερτούρα λιωμένη μαζί με τη μερεντα αφού έχουν κρυώσει λίγο. Ανακατεύουμε να ενωθούν καλά με το μείγμα.

Στην συνέχεια, σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια και ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού. Στρώνουμε μεμβράνη στη φόρμα (ή λαδοκολλα) και αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα.

Βάζουμε κατάψυξη όλο το βράδυ, ξεφορμάρουμε και καλή απόλαυση……Από πάνω έχω βάλει σιρόπι σοκολάτας…..Καλή επιτυχία!

Σημείωση: Η δοσολογία που γράφω είναι διπλή….βγαίνει πάρα πολύ όποιος θέλει μειώνει στο μισό. Επίσης, κάπου διάβασα ότι για να μη κρυσταλλώσει το παγωτό, βάζουμε 1 με 2 κουταλιές της σούπας μέλι. Εμένα δεν έχει προλάβει να μείνει τόσο ώστε να κρυσταλλώσει…

Εύη Ρουσσοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου