Amfipoli News: Στρούντελ βανίλιας….είναι σαν μπουγάτσα

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Στρούντελ βανίλιας….είναι σαν μπουγάτσα

 


Στρούντελ βανίλιας! Αυτή η κλασική αυστριακή συνταγή είναι γεμάτη με πλούσια κρέμα βανίλιας και τυλιγμένη σε τραγανό φύλλο κρούστας.

Υλικά

500γρ φύλλα κρούστας πίτας

Επίστρωση Φύλλου
3 αυγά
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
200 ml λάδι
100 ml σιμιγδαλι
200 ml γιαούρτι
μπέικιν πάουντερ

Για την Κρέμα
1250 ml. γάλα φρέσκο
90 γρ ζάχαρη
50 gr. κόρν φλάουρ
20 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κρόκο αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
2 κάψουλες βανιλλίνης
Ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση:

Κρέμα:

  1. Ξεχωρίστε 250 ml γάλα από το υπόλοιπο.
  2. Ζεστάνετε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα.
  3. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το κορν φλάουρ και το αλεύρι.
  4. Ρίξτε σταδιακά το μείγμα του αλευριού στο ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Προσθέστε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.
  6. Χαμηλώστε τη φωτιά και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα.
  7. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε την κρέμα να κρυώσει ελαφρώς.
  8. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστούν μαρέγκες.
  9. Προσθέστε τους κρόκους, το λάδι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και το γιαούρτι στο μείγμα με τα ασπράδια και ανακατέψτε απαλά.

Συναρμολόγηση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
  2. Χωρίστε τα φύλλα κρούστας σε 4 ίσα μέρη.
  3. Απλώστε 3 φύλλα κρούστας σε μια λαδωμένη επιφάνεια εργασίας.
  4. Αλλειψτε 3-4 κουταλιές σούπας από την επίστρωση φύλλου πανω στο φύλλο και 1/4 της κρέμας στην στενή πλευρά του φύλλου.
  5. Τυλίξτε το φύλλο σε ρολό.
  6. Επαναλάβετε τα βήματα 3-5 για τα υπόλοιπα φύλλα και την κρέμα.
  7. Απλώστε τα στρούντελ σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  8. Περάστε τα στρούντελ με το υπόλοιπο μείγμα επίστρωσης ή με λιωμένο βούτυρο.
  9. Ψήστε για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  10. Αφήστε τα στρούντελ να κρυώσουν και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη πριν σερβίρετε.
  11. xrysoskoufaki.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου