Amfipoli News: Τυρόπιτα

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Τυρόπιτα



  Πολύ διαφορετική και πρωτότυπη συνταγή ..

Ποτε δεν περιμενες ότι θα μπορουσες να κανεις μια αφρατη τυροπιτα με αυτην την τεχνικη. Πρωτη φορα βλεπουμε μια τετοια συνταγη και ειλικρινα εξεπλαγην, θα την δοκιμασουμε οπωσδηποτε γιατι ειναι πανευκολη και πεντανοστιμη.

Υλικά για τη ζύμη

-1 ξηρή μαγιά

-1 κουταλιά ζάχαρη

-300 ml. γάλα χλιαρό

-1 κουταλιά ελαιόλαδο

-2 αυγά

-450 έως 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

-λίγο αλάτι

για τον χυλό

-300 γρ. φέτα θρυμματισμένη

-100 ml. γάλα

-1 αυγό

-200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε την συνταγή διαλύοντας με το σύρμα σε ένα μπωλ, τη μαγιά και τη ζάχαρι με το γάλα.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας το ελαιόλαδο και τα αυγά.

Σταδιακά, προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αλατίζουμε και ζυμώνουμε.

Καλύπτουμε στη συνέχεια το μπωλ με μεμβράνη και μία πετσέτα και περιμένουμε για 45 λεπτά.

Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή του χυλού. Σε ένα μπωλ, ρίχνουμε τα υλικά για τον χυλό και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
Αφού ξεσκεπάσουμε την ζύμη, την δουλεύουμε για λίγο ακόμα, λαδώνουμε ένα κουτάλι, παίρνουμε ποσότητα από την ζύμη και τα βουτάμε στον χυλό.

Τοποθετούμε τα χυλωμένα κομμάτια της ζύμης σε ένα ταψί αντικολλητικό περίπου 32 εκατοστών στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις έως ότου να ροδίσει.

Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..


Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου