Συνταγή για εύκολες και γρήγορες ατομικές πίτσες με μπαγιάτικο ψωμί που έχει ξεραθεί. Οι πίτσες της τεμπέλας με τα πιο απλά υλικά για βραδινό ή για μεζέ με την παρέα.
Υλικά
Μπαγιατικο ψωμι 2-3 μπαγκέτες
Κετσαπ 1/2 ποτηράκι του κρασιού
Νερό 4-5 κουταλιές της σούπας
Ζαμπόν 6 φέτες
Μιξ τυριών 100 γραμ. περίπου
Μπεικον 6 φέτες
Ντοματίνια 1 χούφτα
Ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού περίπου
Μπορεί να βαριέστε ή να είστε κουρασμένοι για να μαγειρέψετε αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα μείνετε νηστικοί ή θα φάτε κάτι…άνοστο. Με το μπαγιάτικο ψωμί που σας περίσσεψε ή και με μπαγκέτες μπορείτε να φτιάξετε ατομικές πίτσες που θα σας ενθουσιάσουν.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:
Αρχικά παίρνουμε το ψωμί και το κόβουμε στη μέση. Αραιώνουμε την κέτσαπ στη μουστάρδα και αλείφουμε το κάθε ψωμάκι. Κόβουμε το ζαμπόν σε κομμάτια και το μοιράζουμε στα ψωμάκια. Από πάνω βάζουμε μιξ τυριών και τσιγαρισμένο μπέικον.
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε και αυτά από πάνω. Στο τέλος πασπαλίζουμε με ρίγανη και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, σε ένα ταψί με λαδόκολλα, για 7-8 λεπτά, στον αέρα, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου