ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας λεπτό
3 αυγα
1/2 ποτ.σιμιγδαλι ψιλο
1&1/2 ποτ.γαλα φρεσκο
70 γρ.βουτυρο
500 γρ. Φετα
Πιπέρι κ αλάτι Αν χρειάζεται (λόγω φέτας)
1 αυγο και 1 ποτ.του κρασιού γάλα, για το τελος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδαλι με τα αυγά, με το σύρμα.
Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε σιγά σιγά στα αυγά με το σιλιγδαλι. Τα ξαναγυρνάμε πάλι στην κατσαρόλα, σε σιγανή προς μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει η κρέμα καλά.
Αποσύρουμε, βάζουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά να λιώσει εντελώς και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Βάζουμε την φετα τριμμένη με το χέρι, το πιπέρι, δοκιμάζουμε κι αν χρειάζεται αλατίζουμε.
Για να την κάνετε στριφτη, παιρνουμε ένα ένα φύλλο, το δίπλωνουμε, ριχνουμε ελάχιστο λαδακι, λίγη γέμιση απλωτή στη μία πλευρά, τύλιγουμε και τοποθετούμε σε ταψάκι, σαν σαλιγκάρι.
Στο τέλος χτυπαμε ένα αυγό με λίγο γάλα και πέρναμε από πάνω την επιφάνεια.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις πάνω κάτω, στους 190 για μια περίπου ώρα. Ανάλογα με τον φούρνο φυσικά
Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου