Του Γιώργου Λεκάκη
Μια απίστευτη αρχαιολογική ανακάλυψη στο δάσος του Αμαζονίου της Βραζιλίας: Μια γιγαντιαία λαξευμένη πέτρα, που βρέθηκε στην αγροτική περιοχή της πόλεως Alta Floresta, στην Ροδωνία Βραζιλίας, από έναν (ήδη νεκρό) ερασιτέχνη ερευνητή, τον J. Cunha da Silva, αρχικώς ερμηνεύθηκε ως θρησκευτικός βωμός των Ίνκας.
Αλλά στην πραγματικότητα, πιθανότατα φιλοτεχνήθηκε από αρχαία προ-Κολόμβου παλαιο-ιθαγενείς στα χωριά του Αμαζονίου.
Έχει επάνω της 29 τρύπες, μη φυσικές, που μάλλον συνδέονται με τις ημέρες του σεληνιακού ημερολογίου. Πιστεύεται ότι γέμιζαν με νερό, και τοποθετημένη στην σωστή θέση, καθρέφτιζε την αντανάκλαση ορισμένων αστεριών ενός αστερισμού ή την αντανάκλαση του φεγγαριού!
Κατόπιν βρέθηκε και άλλη μια πέτρα κοντά. Μικρότερη. Με 7 τρύπες, επίσης μη φυσικές. Για τις 7 ημέρες της εβδομάδος (;).
Σύμφωνα με τον ερευνητή, κοντά σε αυτές υπάρχει επίσης μια μικρή πυραμίδα, στην κορυφή της οποίας υπάρχουν σχέδια ανθρώπων, ζώων και άλλων αρχαίων τεχνουργημάτων. Βρέθηκαν και κεραμικά.
Ακόμα άγνωστο ποιος έφτιαξε αυτήν την μεγαλιθική κατασκευή, και πότε φιλοτεχνήθηκε… Και αν δεν είναι αστρονομικός, ποιος είναι ο σκοπός που σκαλίστηκε κατ’ αυτόν τον τρόπο και αυτούς τους αριθμούς… Και ποιοι την έφτιαξαν…
Χρόνια σιγή ιχθύος…
Η Alta Floresta d'Oeste (= Υψηλό Δυτικό Δάσος) είναι λιμάνι και δήμος της πολιτείας Ροδωνίας, στην Cacoal της Βραζιλίας, στον 11ο παράλληλο [11°58′5″S 61°57′15″W]. Κοντά της και η Φιλαδέλφεια (Philadelphia-d'Westi / Filadélfia d'Oeste).
Οι κάτοικοί της σήμερα ζουν από την κτηνοτροφία βοοειδών και την γαλακτοπαραγωγή τους. Η βιοποικιλότητα της κοιλάδας Guaporé, προσέλκυσε πολλά χωριά ιθαγενών. Σήμερα είναι προστατευόμενες περιοχές της Γης των Ιθαγενών του Ρίο Μπράνκο και της Γης των Ιθαγενών του Μασάκο, η οποία ξεχωρίζει ως το πρώτο εθνικό πολιτιστικό απόθεμα που οριοθετήθηκε στην Βραζιλία, χωρίς να υπάρχει καμμία επαφή με τους ιθαγενείς που ζουν εκεί!
ΠΗΓΗ: Biografie/storia &Aneddoti dal passato al futuro, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου