Amfipoli News: Kουλούρια Θεσσαλονίκης με γέμιση πίτσα

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

Kουλούρια Θεσσαλονίκης με γέμιση πίτσα



  Συνταγή για Kουλούρια Θεσσαλονίκης με γέμιση πίτσα. Νόστιμα κουλούρια Θεσσαλονίκης με γέμιση πίτσα για το σχολείο, το πάρτι ή τον μπουφέ.

Υλικά

Ξερή μαγιά 1 φακελάκι

Γάλα φρέσκο 300 ml

Ασπραδια 2

Αλατι 1 κουταλάκι

Ζαχαρη 1 κουταλιά

Ελαιολαδο 120 ml

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600 γρ

Πετιμέζι λίγο

Για την γέμιση

Κετσαπ κατά βούληση

Αλλαντικά κατά βούληση

Πιπεριά 5-6 χρωματιστές

Ελιές κατά βούληση

Τυρί αρκετό τριμμένο κίτρινο

Για την επικάλυψη

Σουσαμι κατά βούληση

Αν ψάχνατε ένα νόστιμο κολατσιό για τα παιδιά ή για να εμπλουτίσετε τον μπουφέ στο παιδικό πάρτι και όχι μόνο τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτά τα τραγανά κουλούρια Θεσσαλονίκης με γέμιση πίτσα. Αν τα προορίζεται αυτά τα εναλλακτικά πιτσάκια για παιδιά μπορείτε αντί για κέτσαπ να βάλετε φρέσκια σάλτσα ντομάτας  συνταγή εδώ και τα αλλαντικά να τα φτιάξετε μόνη σας

Η γέμιση άλλωστε είναι της αρεσκείας σας οπότε μπορείτε να αφαιρέσετε ή να προσθέσετε υλικά σύμφωνα με τα δικά σας γούστα και τις περιστάσεις. Είναι τραγανά, πεντανόστιμα και πρωτότυπα και σίγουρα αξίζει να τα δοκιμάσετε.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τραγανά Kουλούρια Θεσσαλονίκης με γέμιση πίτσα:

Kουλούρια Θεσσαλονίκης με γέμιση πίτσαKουλούρια Θεσσαλονίκης με γέμιση πίτσα

Εκτέλεση

Αρχικά διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα ασπράδια και ανακατεύουμε. Έπειτα βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να γίνει ζύμη.

Πλάθουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι που να ξεκολλάει από τα χέρια. Την βάζουμε έπειτα σε ένα αλευρωμένο σκεύος και την σκεπάζουμε. Την αφήνουμε να φουσκώσει για 45 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 12 κομμάτια.

Κάθε κομμάτι ζύμης το περνάμε από το αραιωμένο πετιμέζι και τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα πατάμε με ένα ποτήρι για να δημιουργηθεί κοιλότητα.

Στην κοιλότητα προσθέτουμε την κέτσαπ, από πάνω τα αλλαντικά, τις ελιές, τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τελειώνουμε με το κίτρινο τυρί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.

Kουλούρια Θεσσαλονίκης με γέμιση πίτσαKουλούρια Θεσσαλονίκης με γέμιση πίτσαKουλούρια Θεσσαλονίκης με γέμιση πίτσαKουλούρια Θεσσαλονίκης με γέμιση πίτσα

Tips για τα κουλούρια Θεσσαλονίκης με γέμιση πίτσα

Αν δεν έχουμε πετιμέζι μπορούμε να βάλουμε ζαχαρόνερο.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση για Kουλούρια Θεσσαλονίκης με γέμιση πίτσα στο παρακάτω βίντεο που έχει όλα τα κόλπα:

daddy-cool.gr 

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου