Υλικά: (για περίπου 20 τυροπιτάκια)
200 γρ. γιαούρτι
200 γρ. ηλιέλαιο
1 αυγό
1 φακελάκι μαγιά
Αλάτι (λίγο)
500 γρ. αλεύρι
350 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
1 αυγό (για άλειμμα)
Σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, το αυγό και τη μαγιά. Προσθέστε το αλάτι και το αλεύρι σιγά σιγά, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Χωρίστε τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη.
Πλάθετε κάθε μέρος σε μπαστούνι και ανοίξτε το με πλάστη σε φύλλο πάχους περίπου 1 εκ.
Απλώστε τη φέτα πάνω στο φύλλο και τυλίξτε το σε ρολό.
Κόψτε το ρολό σε κομμάτια περίπου 3 εκ. (τρίγωνα).
Τοποθετήστε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε το αυγό. Αλείψτε τα τυροπιτάκια με το αυγό και πασπαλίστε με σουσάμι, αν θέλετε.
Ψήστε τα τυροπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.Εγώ έκανα δύο δόσεις
Κατερίνα Δερμιτζακη - xrysoskoufaki.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου