ΥΛΙΚΑ:
1κ. γαύρο,
1200 γρ. πατάτες,
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα,
5 σκελίδες σκόρδο,
3 κ.σ ελαιόλαδο,
4 κ.σ μουστάρδα και 1κ.γ.σκόνη μουστάρδα, χυμό από 2 λεμόνια,1 ματσάκι δυόσμο,1/2 ματσάκι μα'ι'ντανό,1 ποτήρι του κρασιού λάδι,1 ποτήρι του κρασιού νερό από αυτό που βράσαμε τις πατάτες,αλάτι-ρίγανη-πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1) Καθαρίζετε τον γαύρο και αφαιρείτε το κεφάλι και τη ραχοκοκκαλιά.
2) Βράζετε τις πατάτες και ταυτόχρονα τσιγαρίζετε το κρεμμυδάκι με το σκόρδο και τις 3κ. ελαιόλαδο. Μόλις μαραθεί το σκόρδο και το κρεμμύδι το αφήνετε στην άκρη.
3) Αφού βράσετε τις πατάτες, τις κόβετε σε φέτες και τις στρώνετε σε ένα ταψάκι με λίγο λάδι κάτω και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια στρώνετε το κρεμμυδάκι με το σκόρδο. Μετά στρώνετε το γαύρο.
4) Στο μπλέντερ αναμειγνύετε το αλατοπίπερο, την μουστάρδα, τη σκόνη, τη ρίγανη, το δυόσμο, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό το ελαιόλαδο και το νερό και το απλώνετε πάνω από το γαύρο.
5) Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα..
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου