Amfipoli News: Λεμονόπιτα με βελούδινη γλυκόξινη κρεμούλα

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Λεμονόπιτα με βελούδινη γλυκόξινη κρεμούλα



  ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο πτι μπερ (ή ότι άλλο έχετε) θρυμματισμένα στο multi
80 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 ζαχαρούχο γάλα
1/2 κουτ.σούπ. ξύσμα λεμονιού
2 βανίλιες κάψουλες
90 ml χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και κάνουμε τη βάση της τάρτας σε μικρό ταψάκι

ψήνουμε για 8 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180. Παγώνουμε τη βάση στο ψυγείο.

Με ένα σύρμα Ανακατεύουμε το γάλα, το ξύσμα, τις βανίλιες και στο τέλος τον χυμό λεμονιού έως ότου πήξει το μείγμα μας.

Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες! Διακοσμούμε με ό,τι μας αρέσει.

Βαλουμε λίγο ψημένο φιλέ αμυγδάλου! Η κρέμα μετά είναι σταθερή

 Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου