ΥΛΙΚΑ
Για την ζυμη…
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (το βγάζουμε κάνα τέταρτο έξω πριν το χρησιμοποιήσουμε)
100 γρ. νερό χλιαρό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φακ. μαγιά ξηρή
1 κ.σ. ζαχαρη
Μισό κ.γ. αλατι
1.κ.γ. Μπούκοβο
Αλευρι για όλες τις χρήσεις περιπου 500 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε το νερό, την μαγιά, την ζάχαρη σε μια λεκάνη… αφήνουμε για 1 λεπτό…. προσθετουμε το γιαούρτι, το λαδι, το μπουκοβο, το αλατι… ανακατεύουμε απαλά….
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε μεχρι να έχουμε μια απαλή ζυμη… μπορεί να κολλαει λίγο στα χέρια…. σκεπάζουμε την λεκάνη και αφήνουμε στην άκρη για κάνα μισάωρο να σταθεί και να φουσκώσει λίγο….
Μόλις ειναι ετοιμο… απλώνουμε το ζυμάρι μας σε ενα μεγάλο ταψι, βαζουμε σαλτσα βασιλικού, αλλαντικά, τυριά, πιπεριά, ντοματινια και ότι άλλο μας αρέσει… ψήνουμε στους 180° στον αερα για 20 λεπτα και μετά το γυρνάμε στο πάνω-κατω στους 200° για αλλα 20 λεπτα περιπου….
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου