Amfipoli News: ΚΕΙΚ ΚΑΡΥΔΑΣ

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2024

ΚΕΙΚ ΚΑΡΥΔΑΣ

 


Αφράτο και η υγρασία της μαρμελάδας το κάνει ακόμα πιο αφράτο

Οπότε εαν το φτιάξεις και σου γίνει και σένα τόσο αφράτο δεν χρειάζεται σιρόπιασμα
Εάν όμως δεν γίνει τόσο αφράτο θα μπορούσες να το σιροπιάσεις

ΥΛΙΚΑ:
2 αυγά, 

2 βανίλιες, 

μισό ποτήρι σπορέλαιο (τον 200 ml),

1 ποτήρι γάλα (200 ml)

120 γρ ζάχαρη, 

2 κ.γ λικέρ καρύδας,

17 κ.σ γεμάτες αλεύρι φαρινάπ, 

3 κ.σ καρύδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε τα αυγα και τις βανιλιες στο μπολ και ανακατευουμε με συρμα
Ριχνουμε την ζαχαρη και ανακατευουμε 5 λεπτα

Συνεχιζουμε ριχνουμε το γαλα-σπορελαιο και ανακατευουμε 2 λεπτα
Συνεχίζουμε, ρίχνουμε 15 κουταλιές αλεύρι και ανακατευουμε σιγα σιγα

Τελος.ριχνουμε την καρυδα και το λικερ και 2 κουταλιες αλευρι θελουμε το μιγμα να γινει ετσι οταν το ριχνουμε με το κουταλι να πεφτει αργα

Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε παρα πολυ καλα το πυρεξ η ταψι μας (26ν) ριχνουμε το μιγμα το ισιωνουμε και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα.για 45 λεπτα φυσικα αναλογα τον φουρνο

Μολις το βγαζουμε σε ενα μπολ εχουμε μαρμελαδα βερυκοκο η ροδακινο και με ενα πινελο το αλοιφουμε πολυ καλα

Τελος πασπαλίζουμε με καρύδα! Εαν δεν έχετε λικέρ δεν βάζεται

 “‎Tzeni Tsanaktsidou‎ -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!”

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου