Amfipoli News: ΠΟΙΟ ΨΩΜΙ ΤΡΩΓΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2024

ΠΟΙΟ ΨΩΜΙ ΤΡΩΓΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;



Οι  Έλληνες είμαστε ο πρώτος λαός της ανθρωπότητας που κατάλαβε την σημασία των δημητριακών.

Δα Μήτηρ = Μάνα Γη = θέα Δήμητρα 

Μόνο που έχουμε ξεχάσει τι ψωμί έτρωγαν οι κορυφαίοι πολεμιστές της Γης 

1. Αρχαίο Μονοκοκκο Διπλοειδες Σιτάρι 

2. Αρχαία Πτισάνη (Κριθάρι)

Τα 2 κορυφαία Δημητριακά του Πλανήτη, ασύγκριτα απο οποιοδήποτε άλλο δημητριακό, είναι το πανάρχαιο Μονόκοκκο Σιτάρι, το οποίο ξεκινάει η καλλιέργειά του, περίπου 12.000 χρόνια πριν στην Βοιωτία!

Η Επιστημονική του ονομασία : Triticum monococcum  boeoticum

Δηλαδή Μονόκοκκο απο την Βοιωτία!

Αυτό το ασύγκριτο Σιτάρι, δεν έχει καμμία σχέση με τον φτωχό συγγενή Ζέα  (Τετραπλοειδές Σιτάρι) 

και το ξεπεσμένο Εξαπλοειδές σιτάρι που μας πουλάνε σήμερα οι φούρνοι. 

Το Πανάρχαιο σιτάρι έφτανε ως και 25% πρωτείνη! Δηλαδή όση και το κρέας! 

Το σημερινό, φτάνει το 12%...

Το πανάρχαιο σιτάρι, ήταν σχεδόν άτρωτο σε ζιζάνια και κρύο! 

Τόσο ισχυρός ήταν ο καρπός του!

Το σημερινό, αν δεν το ψεκάσεις με αμέτρητα χημικά ζιζανιοκτόνα, δεν θα βγάλει ούτε μήνα!

Το 2ο Δημητριακό, είναι το αξεπέραστο Κριθάρι, ή Πτισάνη!

Η καθαρή του αρχαία μορφή έφτανε ως και 24% πρωτείνη, σχεδόν ισάξιο με το Μονόκοκκο Σιτάρι!

Αλλά, υπερτερεί σε φυτικές ίνες, και σε μια ουσία μοναδική απέναντι σε κάθε άλλο δημητριακό: β-Γλυκάνες!

Οι β-γλυκάνες αποτελούν εξαιρετικά σημαντικό παράγοντα ενίσχυσης του ανοσοποιητικού μας συστήματος!

Μόνο το κριθάρι περιέχει σημαντική ποσότητα απο β-γλυκάνες και φυσικά, τα θεραπευτικά μανιτάρια!

Γιαυτό αποτελούσε το 90% της διατροφής των ανίκητων Σπαρτιατών.

Αποτελούσε επίσης το 90% περίπου των κορυφαίων μονομάχων της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας!

Γιαυτό και οι μονομάχοι, ονομάζονταν HORDEARII , δηλαδή οι πολεμιστές τους Κριθαριού! 

Το  σιτάρι που μας πουλάνε για ψωμί, αποτελεί χείριστης ποιότητας δημητριακό, που δεν έχει καμμία σχέση με την πραγματική δύναμη της Γης.

Προτιμήστε κρίθινα παξιμάδια, τουλάχιστον 80% καθαρό βιο κριθάρι, ή φτιάξτε μόνοι σας το ψωμί σας, με έναν αρτοπαρασκευαστή. 

Είναι και πολύ εύκολο, και η υγεία σας το αξίζει και με το παραπάνω

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου