2 μεγάλα μήλα, καθαρισμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2/3 φλιτζάνι γάλα
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Ζάχαρη άχνη(προαιρετικά)
Κατευθύνσεις:
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και λαδώστε ελαφρά ένα ταψί.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε μαζί το γάλα, τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια.
Διπλώστε τα υγρά υλικά σε στεγνά, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανακατεύουμε τα μήλα σε κύβους.
Ρίξτε τη ζύμη κατά 1/4 φλιτζανιού στο έτοιμο φύλλο ψησίματος, αφήνοντάς τα σε απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να δέσει. Ψύξτε στο τηγάνι για 5 λεπτά και μετά μεταφέρετε σε μια σχάρα.
Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρετε, αν θέλετε.
Παραλλαγές & Συμβουλές:
Φροντίστε τους επιλεκτικούς που τρώνε χρησιμοποιώντας την αγαπημένη τους ποικιλία μήλου.
Προσθέστε ξηρούς καρπούς για τραγανά ή χρησιμοποιήστε γάλα αμυγδάλου ή βρώμης για μια έκδοση χωρίς γαλακτοκομικά.
Καρυκεύστε το κουρκούτι με μοσχοκάρυδο ή μπαχάρι για επιπλέον ζεστασιά.
Αυτές οι τηγανητές μπορούν να καταψυχθούν για έως και 3 μήνες και να ξαναζεσταθούν για μια γρήγορη απόλαυση.
Γλασάρετε τις τηγανητές με ένα μείγμα από ζάχαρη άχνη και γάλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου