ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό καλαμαράκια,
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα,
4 κ. σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος,
1 1/2 ποτήρι του κρασιού ρύζι,
1 σφηνάκι ούζο,
χυμό από 1 λεμόνι,
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, οδοντογλυφίδες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1) Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα καλαμαράκια.Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια,το μαϊντανό και τα κρεμύδια.
2) Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε περισσότερο απ᾿ το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, (πλυμένο και στραγγισμένο), βάζουμε τα πλοκάμια, ανακατεύουμε πάλι και σβήνουμε με το ούζο.
Στο τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να βράση για 2-3 λεπτά.(αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό).
3) Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει λίγο και μ᾿ ένα κουταλάκι αρχίζουμε να γεμίζουμε τα καλαμαράκια. Κλείνουμε το κάθε καλαμαράκι με μια οδοντογλυφίδα,τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
4) Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1/2 ώρα. Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες από τα καλαμαράκια και σερβίρουμε...
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου