Amfipoli News: Ψωμί με βότανα και σκόρδο

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2024

Ψωμί με βότανα και σκόρδο

 


Αυτό το ψωμί με βότανα και σκόρδο, μια κληρονομιά της μαγειρικής ικανότητας της γιαγιάς μου, είναι το πιο γευστικό ψωμί που είχα ποτέ τη χαρά να δοκιμάσω. 

Υλικά για τη ζύμη:
Χλιαρό νερό: 280 ml (9,46 fl oz)
Ζάχαρη: 10 g (0,35 oz)
Μαγιά: 5 g (0,18 oz) – Αφήστε να ενυδατωθεί για 10 λεπτά
Αλεύρι: 370 g (13 oz)
Αλάτι: 10 g (0,35 oz)
Λάδι: 40 ml (1,35 fl oz) – Αφήνουμε τη ζύμη να ζυμώσει για 1 ώρα

Μείγμα βοτάνων και σκόρδου:
Μαϊντανός: 15 g (½ oz), ψιλοκομμένος
άνηθος: 15 g (½ oz), ψιλοκομμένο
σκόρδο: 60 g (2 oz), κιμάς
: 50 ml (⅕ φλιτζάνι)
Τυρί παρμεζάνα: 40 g (1,4 oz), τριμμένο
λιωμένο βούτυρο: 75 g (2,65 oz)

Για γαρνίρισμα:
Τυρί παρμεζάνα: 30 g (1 oz), για Διάμετρος δίσκου πασπάλισμα
: 26 cm (10,24 ίντσες)
Για την επικάλυψη:
Ολόκληρες σκελίδες σκόρδο: 2, ψημένο
κόκκινο κρεμμύδι: 1, λεπτές φέτες
λάδι: 20 ml (0,7 fl oz)
Αλάτι: 8 g (0,29 oz)
Μαύρο πιπέρι: 5 g (0,18 oz)
Τυρί κρέμα: 150 g (5,3 oz)
Πράσινο κρεμμύδι: 10 g (0,35 oz), μαϊντανός ψιλοκομμένος : 10 g (0,35 oz), τυρί παρμεζάνα
ψιλοκομμένο : 30 g (1 oz), για πασπάλισμα τυριού μοτσαρέλα: 40 g (1,4 oz), ψιλοκομμένο Πρόσθετο αλάτι και μαύρο πιπέρι: 10 g το καθένα, για γεύση .

Βήματα προετοιμασίας:
Ενεργοποιήστε τη μαγιά:
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ζεστό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Αφήστε το να καθίσει για 10 λεπτά μέχρι να αφρίσει.
Προετοιμάστε τη ζύμη:
Συνδυάστε το μείγμα ενεργοποιημένης μαγιάς με αλεύρι, αλάτι και λάδι. Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Μείγμα βοτάνων και σκόρδου:
Ανακατεύουμε μαζί μαϊντανό, άνηθο, ψιλοκομμένο σκόρδο, λάδι, τριμμένη παρμεζάνα και λιωμένο βούτυρο. Αφήνω στην άκρη.
Συναρμολογήστε το ψωμί:
Μόλις φουσκώσει, ανοίξτε τη ζύμη και απλώστε το μείγμα βοτάνων και σκόρδου ομοιόμορφα από πάνω. Τυλίγουμε τη ζύμη και την κόβουμε σε κομμάτια αν θέλουμε και στη συνέχεια τη βάζουμε σε λαδωμένο ταψί 26 εκ. Πασπαλίζουμε με επιπλέον παρμεζάνα.
Ετοιμάστε την επικάλυψη:
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το τυρί κρέμα, τις ψημένες ολόκληρες σκελίδες σκόρδου, το κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες, το λάδι, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, το ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμύδι, τον μαϊντανό και την τριμμένη μοτσαρέλα. Ανακατέψτε καλά.
Ψήσιμο:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C (356°F). Γεμίστε τη ζύμη με το μείγμα τυριών και λαχανικών. Ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να αφρατέψουν.
Σερβίρουμε:
Αφήνουμε το ψωμί να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρουμε. Απολαύστε τις πλούσιες γεύσεις και την απαλή, αφράτη υφή που κάνουν αυτό το ψωμί πραγματικά αξέχαστο.
Αυτό το Heirloom Herb and Garlic Bread όχι μόνο φέρει την κληρονομιά του παραδοσιακού ψησίματος αλλά προσφέρει επίσης μια έκρηξη γεύσεων που το καθιστούν τέλειο συνοδευτικό για κάθε γεύμα. Απολαύστε τη διαδικασία και το νόστιμο αποτέλεσμα αυτής της αγαπημένης συνταγής.

https://esckal.com

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου