Amfipoli News: Χοιρινές μπριζόλες μαλακές και ζουμερές με μανιτάρια και Φιλαδέλφεια

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2024

Χοιρινές μπριζόλες μαλακές και ζουμερές με μανιτάρια και Φιλαδέλφεια

 


Βγήκαν οι μπριζόλες μαλακές και ζουμερές και η σάλτσα του ήταν τέλεια από γεύση και νοστιμιά. Με μανιτάρια και Φιλαδέλφεια

Θα πρέπει οι μπριζόλες να είναι κανονικές και όχι χοντρές

Τα υλικά :

4 μπριζόλες χοιρινές

1 κουταλιά μουστάρδα

1/2 κουτιού μαλακό τυρί Φιλαδέλφεια

200 γρ. μανιτάρια σε φέτες

4 κουταλιές λάδι

2 κλαδάκια θρούμπι

2 κλαδάκια δενδρολίβανο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1/2 κούπα νερό

1/2 κούπα κρασί λευκό

Πως φτιάχνουμε τις Χοιρινές μπριζόλες μαλακές και ζουμερές με μανιτάρια και Φιλαδέλφεια:

Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις τοποθετούμε στη γάστρα. Αν δεν έχουμε γάστρα, σε βαθύ ταψί που το σκεπάζουμε πολύ καλά με αλουμινόχαρτο ώστε να μη βγαίνουν καθόλου οι υδρατμοί του φαγητού.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε φετάκια. Όταν είναι φρέσκα και κάτασπρα δεν χρειάζονται πλύσιμο. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ρίχνουμε στη γάστρα πάνω στο κρέας. Προσθέτουμε το θρούμπι και το δενδρολίβανο. Στο ποτήρι της φραπιέρας, βάζουμε τη μουστάρδα, το τυρί Φιλαδέλφεια, το λάδι, το κρασί και το νερό και τα χτυπάμε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και το απλώνουμε πάνω στα μανιτάρια.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για 90΄ στους 180 βαθμούς. Όταν περάσει μία ώρα ψησίματος ανοίγουμε τη γάστρα και ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού. Αν χρειαστεί λίγο νερό ρίχνουμε ζεστό. Όταν βγάλουμε τη γάστρα από το φούρνο οι μπριζόλες θα έχουν ροδοψηθεί και θα έχει μείνει με λίγη σάλτσα, όπως στη φωτογραφία.

Πηγή: syntagesmamas.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου