Συστατικά
- 1 (2 ξυλάκια) Φλιτζάνι Μαλακό ανάλατο βούτυρο.
- 1/2 Φλιτζάνι ζάχαρη άχνη.
- 2 φλιτζάνια.Αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
- 1 Φλιτζάνι.Από καρύδια ψιλοκομμένα.
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας.
- Πρέζα αλάτι.
- Επιπλέον ζάχαρη άχνη για ρολό.
Πώς να φτιάξετε μπισκότα
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ελαφρύ και αέρινο. Αυτή η φάση ενσωματώνει τον αέρα στη ζύμη για να παράγει μια τρυφερή σύσταση.
Εμπλουτίστε τη ζύμη με εκχύλισμα βανίλιας για να προσδώσετε το ανακουφιστικό άρωμα και τη γεύση της. Ενσωματώνουμε στο μείγμα του βουτύρου το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο αλάτι. Τα υλικά πρέπει να ανακατευτούν μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
Ψιλοκόψτε τα καρύδια ή τα πεκάν για να δώσετε μια λεπτή υφή στα μπισκότα. Ενσωματώνουμε απαλά τα χοντροκομμένα αμύγδαλα στη ζύμη, μοιράζοντάς τα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα και τη σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για τριάντα λεπτά. Η ψύξη του μείγματος το κάνει πιο διαχειρίσιμο και εμποδίζει τα μπισκότα να διογκωθούν υπερβολικά κατά το ψήσιμο.
Σχηματίστε σφαίρες διαμέτρου 1 ίντσας από μικροσκοπικές μερίδες ζύμης στο ψυγείο. Η όψη σε σκόνη αυτών των μπισκότων επιτυγχάνεται τυλίγοντας κάθε κομμάτι ζύμης σε ζάχαρη άχνη.
Τοποθετούμε τις σφαίρες ζύμης με τις επικαλύψεις τους σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας χώρο μεταξύ τους για επέκταση. Ψήστε τα για 12 με 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες.
Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν για λίγα λεπτά στο ταψί πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς. Μόλις κρυώσουν τελείως, τοποθετήστε τα σε ένα αδιαφανές δοχείο για να διατηρήσετε τη λεπτή υφή τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου